MODELLBRNO 2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

MODELLBRNO 2013

Postprzez allex » niedziela, 7 kwietnia 2013, 18:10

21 . 22. czerwiec . Jedna z najwiekszych modelarskich imprez w Czechach ( a srodkowe europie)
http://www.modellbrno.cz/
allex

Reklama

modele polskich samolotów

Re: MODELLBRNO 2013

Postprzez dp » poniedziałek, 8 kwietnia 2013, 20:52

Jedziemy, prawdopodobnie będziemy mieli stoisko klubowe, także "krówkę silesiankę" będzie można "wciągnąć" :lol:
Pozdrawiam Damian Piekarczyk. IPMS Silesia.
Koleżanko, Kolego,
Jeśli pasjonuje cię modelarstwo, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, ciekawe miejsca, zapraszamy w szeregi IPMS Polska ! Jest to miejsce dla każdego, i młodego i starego, doświadczonego i nowego. Chcesz dzielić się swoją pasją, chcesz być z nami, masz pytania, spotkaj się z nami napisz lub zadzwoń ? Zapraszamy wszystkich!

http://www.ipmspolska.org.pl/
dp

Postprzez Robert Thorz » wtorek, 9 kwietnia 2013, 07:02

IPMS Polska/Silesia napewno będzie w silnej grupie. Do zobaczenia w Brnie.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
Robert Thorz

Postprzez waran » wtorek, 9 kwietnia 2013, 11:22

Bercik bierymy nasze dziołchy i jadymy,jadymy :mrgreen:
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez allex » wtorek, 18 czerwca 2013, 04:28

juz v sobote.
allex

Postprzez radoslaw6363 » sobota, 29 czerwca 2013, 08:22

Od imprezy minęło kilka dni , ale dopiero dziś mam dostęp do internetu. Dzięki kolegom z forum dowiedziałem się o terminie i miejscu . A tak się składa że ostatnio pomieszkuję na Słowacji ok.70km od Brna i po prostu nie mogłem nie pojechać :mrgreen: Nie powstrzymało mnie nawet to że po drodze opona w moim samochodzie zaczęła się rozpadać a w zapasie nie było powietrza :mrgreen: Tak więc z drżącą kierownicą i duszą na ramieniu jakoś dojechałem.
Wielu wystawiających i odwiedzających sporo stoisk z różnymi modelarskimi cudami. Zauważyłem dwa wystawione przez kolegów z Polski modele,mocną grupę IPMS Silesia, oraz kilka stoisk handlowych sprzedawców z Polski w tym bardzo sympatyczni panowie aż z Białego Stoku :mrgreen: Modeli było tyle że oglądając fotorelacje zorientowałem się ile pominąłem.
Wybór towarów na stoiskach w każdej skali duży,tylko nigdzie nie mogłem odnaleźć farb Agamy . Najwięcej modeli czeskich , blach i wszelkich innych cudów. Zakupów dokonałem takich jakie mi od dawna po głowie chodziły i mam nadzieję że za rok będę mógł Modelbrno odwiedzić :shock:
A tutaj fotorelacja http://www.dioramy.fora.pl/imprezy-mode ... ,9119.html
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez Robert Thorz » sobota, 29 czerwca 2013, 13:05

radoslaw6363 napisał(a): mam nadzieję że za rok będę mógł Modelbrno odwiedzić :shock:

Miejmy nadzieje że wogóle będzie jeszcze kolejna edycja Modellbrno. Problemy z sponsorami i właścicielem hal targowych mogą na to wpłynąć. Z wypowiedzi organizatorów wynika, że jeśli dojdzie jeszcze do kolejnej edycji tej niesamowitej imprezy, to będzie to w 2015 i prawdopodobnie kolejne edycje miały by się odbywać co 2 lata.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
Robert Thorz

Postprzez SKYRAIDER » sobota, 6 lipca 2013, 23:25

Super impreza no i modeli bez liku, było na czym oko zawiesić.
Tylko pogratulować sąsiadom zza miedzy.
SKYRAIDER

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea