pik napisał(a):Skusz, nie gorej, tylko pokazuj nam tu szybko gotowe P-39, Fw-190, nocnego Spitfire i ... nie pamietam co tam masz jeszcze zaczęte, ale na pewno też ciekawe!
...i kilka peczerdziestek
pik napisał(a):Skusz, nie gorej, tylko pokazuj nam tu szybko gotowe P-39, Fw-190, nocnego Spitfire i ... nie pamietam co tam masz jeszcze zaczęte, ale na pewno też ciekawe!

pik napisał(a):Fajnie, że kalki z książki AJ-Pressu "Polish Mustang Units" oddają to we właściwy sposób.
GrzeM napisał(a):To trochę razi, gdy ster kierunku i klapy są wychylone. Sprawia wrażenie niekonsekwencji.
Przekonujących zdjęć jakiegoś egzemplarza z widocznym oznaczeniem na lewej, a jego brakiem na prawej klapie nie dopatrzyłem się.

tytus napisał(a):GrzeM napisał(a):To trochę razi, gdy ster kierunku i klapy są wychylone. Sprawia wrażenie niekonsekwencji.
Czy możesz rozwinąć, zaciekawiło mnie to.
pik napisał(a):Co do wychylenia "mechaniki", to co Airfix zrobił wydzielone, to wychyliłem/otworzyłem. A czy niekonsekwentne? Hmmm, ja mogę sobie spokojnie wyobrazić wciśnięty orczyk przy drążku sterowym w pozycji neutralnej.
pik napisał(a):Na tym zdjęciu nie widać "no stepa" na klapie z prawej strony, a powinien być widoczny bo jego grubość jest podobna jak liter kodowych...
GrzeM napisał(a):Oczywiście razi niewychylenie lotek i sterów wysokości, gdy opuszczone są klapy i odchylony ster kierunku.

Heh, wash musi starczyć jako oddzielenie sterów, przynajmniej u mnie. Dzięki pomijaniu takich przeróbek jestem w stanie wykonać model jednosilnikowego samolotu w około 30 roboczogodzin, czyli w przeciągu jakichś 3 tygodni.No więc właśnie - niekonsekwencja pozostaje. Ja bym robił jak na konkretnym zdjęciu, albo wychylał wszystko. Albo przynajmniej nacinał.
pik napisał(a):Przekonujących zdjęć jakiegoś egzemplarza z widocznym oznaczeniem na lewej, a jego brakiem na prawej klapie nie dopatrzyłem się.
Na tym zdjęciu nie widać "no stepa" na klapie z prawej strony, a powinien być widoczny bo jego grubość jest podobna jak liter kodowych...
Paweł Wymysłowski napisał(a):Przekonujących zdjęć jakiegoś egzemplarza z widocznym oznaczeniem na lewej, a jego brakiem na prawej klapie nie dopatrzyłem się.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości