A-6A Intruder Tamiya 1:100

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

A-6A Intruder Tamiya 1:100

Postprzez Czesio » niedziela, 17 marca 2013, 19:01

Witam
Dłubanie przy modelu zacząłem wczoraj chwilę po przyjeździe z zawodów w Koszęcinie gdzie ów model wygrałem 8-)
Skala nietypowa więc dodatków brak wszystko trzeba robić samemu bo model zbyt bogaty w szczegóły nie jest. Kokpit jest dla mnie nie do przyjęcia, producent przedstawił go jako klocek mający przypominać fotele oraz naklejkę na tablicę którą należy wyciąć z instrukcji, tak więc zacząłem robić swój. Jest już prawie kompletny brakuje tylko konsoli z drążkami oraz przełączników. (jakieś pomysły jak je wykonać ? ) Kabinka jest malutka bo tylko 2,5cm na 1,5cm, wykonana z żółtej płytki hips, fotele natomiast to zlepek balsy, plastiku i taśmy a po malowaniu dostanie jeszcze miedź i igły lekarskie. Z modyfikacji chcę jeszcze dorobić mechanizm składania skrzydeł oraz poszerzyć osłonę przyrządów bo jest za wąska o 3 mm i nowa tablica nie będzie pasować. Mam nadzieję że wam się spodoba, zapraszam do komentowania. ;o)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Reklama

Re: A-6A Intruder Tamiya 1:100

Postprzez Czesio » wtorek, 26 marca 2013, 15:01

No to 1 updejt, na razie pomalowałem, kokpit, zamknąłem kadłub, i wstępnie obrobiłem osłonę tablicy. Dorobiłem też zawiasy skrzydeł, teraz reszta mechanizmu i przewody. Tablica przyrządów będzie nowa : (górne połówki skrzydeł są na pattafixie)
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez Aleksander » środa, 27 marca 2013, 11:14

Takie szczegóły w tym maleństwie - podziwiam! Dawaj dalej!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Czesio » sobota, 11 maja 2013, 12:13

Witam po dłuższej przerwie. Przeryłem linie podziału, niezbyt mi to wyszło ale powiedzmy że ujdzie :mrgreen: Na spodzie było tyle szpachli że bałem się tego ruszać więc tam nic nie robiłem. Kabina jest już w ok. 60% gotowa, muszę dodać drążki, przepustnice, HUD/Celownik, instlację za fotelami i podmalować gdzieniegdzie. Wsyzstkie wyświetlacze, zegary itp. narysowałem w corelu i druknałem na papierze fotograficznym. Wczoraj dostał preshading i kolory kamuflażu. Misja na dziś to rozjaśnić górny szary, pomalować nos na czarno, natarcie i komory hamulców aero, oraz poprawić niebieski bo mam odbitego palucha 8-) Po niedzieli mam wrzucę nowe fotki już pomalowanego tym razem na białym tle zamiast żółtego, mam nadzieję że zdjęcia wyjdą lepsze. Malowanie będzie jednak zestawowe " The Sunday Punchers".
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Powrót do Lotnictwo - warsztat