"Rudobrody" Viking - Romeo Models 75mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

"Rudobrody" Viking - Romeo Models 75mm

Postprzez Marcin Łukawski » poniedziałek, 20 maja 2013, 13:55

Pomazałem coś takiego...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdr
Marcin Łukawski

Reklama

Re: "Rudobrody" Viking - Romeo Models 75mm

Postprzez Ave » poniedziałek, 20 maja 2013, 19:37

Bardzo fajny. Podobają mi się kolorki - zwłaszcza niebieski, no i tarcza elegancka.

Ciekawie też wyszły metaliki - surowo i realistycznie. Mogę podpytać czego w tej materii używałeś?
Obrazek
Marcin
Ave

Postprzez Marcin Łukawski » poniedziałek, 20 maja 2013, 20:44

Dzięki Marcin.
Niestety z tarczą dałem trochę ciała...mogłem przerysować i podrzeźbić linie desek :roll: no ale zawsze może być podbita jakąś skórą ;o)

Na zdjęciach zauważyłem niedomalowany pokrowiec od sztyletu :mrgreen: już poprawiony... surfacer bije po oczach na zdjęciu :P ale nie chciało mi się robić ponownie fotek.
Oczy też dziwnie wyszły na fotkach w rzeczywistości nie mam do nich zastrzeżeń.

Wracając do Twojego pytania o metaliki. Używam metalizerów Model Mastera. Mieszam je troszkę z farbami olejnymi głównie z czarną i białą ale też z umbrą i sieną ( np hełm ). Dodaję troszkę oleju lnianego chociaż nie zawsze zależy od tego jaki efekt chcę uzyskać. Jak skończę nanoszę z aero matowy bezbarwny Model Master. Jak wydaje mi się za bardzo matowe to psikam terpentyną tą śmierdzącą...bo bezzapachowa nie zdała egzaminu :cry: Wg mnie naniesienie tego specyfiku podnosi transparentność kolorów na całej figurce nie tylko na metalikach, ale trzeba samemu spróbować ;o)
Marcin Łukawski

Postprzez Paweł Leszczyński » wtorek, 21 maja 2013, 09:22

Bardzo fajnie! Twój styl malowania pasuje do takiego mrocznego wojownika w zimowej scenerii, nie jest groteskowo kolorowy.
Paweł Leszczyński

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek