Scale ModelWorld 2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Scale ModelWorld 2013

Postprzez T.Z.Kędzierski » środa, 30 stycznia 2013, 12:42

Wszem wobec i każdemu z osobna czyni się wiadomym, iż zgodnie z obietnicami składanymi w ubiegłym roku przez IPMS Świdnica, rozpoczęliśmy rekrutację chętnych na eskapadę do Telford na 50-tą edycję Scale ModelWorld.
Udostępniamy miejsca w autokarze tam i z powrotem oraz pomoc w rezerwacji miejsc noclegowych w Telford
Zainteresowanych, po szczegóły zapraszam na stronę http://www.ipmsswidnica.pl
Chcesz znaleźć się w gronie ludzi akceptujących Ciebie takim, jaki jesteś? Przystań do z IPMS Świdnica – ludzi ze Zdolnego Śląska
Kliknij zatem:
http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=17
T.Z.Kędzierski

Reklama

Re: Scale ModelWorld 2013

Postprzez ZeroCool » środa, 30 stycznia 2013, 21:20

A można wiedzieć jaki jest przybliżony koszt autokar i nocleg?
ZeroCool

Postprzez Marcin_Matejko » środa, 30 stycznia 2013, 22:38

Tomku, jestem chętny :idea:
Pozdrawiam Marcin
Per Aspera ad Astra
IPMS Polska / IPMS Świdnica / IPMS Air-race / RCtank.pl / RC-trial.pl
Marcin_Matejko

Postprzez Chrupek » czwartek, 31 stycznia 2013, 06:11

Marcin znowu masz chętkę na kłopoty z oddaniem nagrody przechodniej ? :) Silesianie w silnej ekipie też się wybierają :)
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez T.Z.Kędzierski » czwartek, 31 stycznia 2013, 13:18

Marcin_Matejko napisał(a):Tomku, jestem chętny :idea:
Pozdrawiam Marcin

Witaj,
jak jesteś chętny to zaloguj sie z naszej strony chyba że wchodzisz w pulę IPMS Polska to wtedy gadaj z "Chrupkiem"

pozdrowienia
Chcesz znaleźć się w gronie ludzi akceptujących Ciebie takim, jaki jesteś? Przystań do z IPMS Świdnica – ludzi ze Zdolnego Śląska
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez T.Z.Kędzierski » czwartek, 31 stycznia 2013, 13:19

ZeroCool napisał(a):A można wiedzieć jaki jest przybliżony koszt autokar i nocleg?

Witaj,
nie leń się tylko kliknij w linka w pierwszym poscie i wszystko stanie sie jasne :lol:
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez ZeroCool » czwartek, 31 stycznia 2013, 14:09

Faktycznie - dzięki.
ZeroCool

Postprzez T.Z.Kędzierski » niedziela, 19 maja 2013, 17:08

Informacja dla zastanawiających się:
… z okazji 50 Scale ModelWorld w Telford hotele w okolicy InternationalCentre oszalały, w chwili obecnej doba w pokoju dwuosobowym kosztuje 185,- £ (~900,- PLN) bez śniadania i są to pozostałe nieliczne resztki pokoi w tych hotelach.
Dla naszej grupy mamy noclegi po 34,50 £ ze śniadaniem, jak długo utrzyma się ta cena nie potrafimy na ten czas określić.
Jeśli zamierzasz zabrać się z nami na wielką fetę modelarską – nie zwlekaj bo za moment pozostaną pewnie jedynie miejsca pod zabytkowym Ironbridge (pierwszy w świecie most, którego przęsło zbudowane zostało całkowicie z żeliwa – zapoczątkował światową rewolucję przemysłową).
kliknij:
http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=38
przeczytaj uważnie i ewentualnie zgłoś swój akces, dostaniesz pełną instrukcję jak zabukować sobie miejsce w hotelu.
Kliknij zatem:
T.Z.Kędzierski

Postprzez Czarny » środa, 22 maja 2013, 14:50

Niezły PR

Miejsc w hotelach w bezpośredniej bliskości centrum konferencyjnego nie ma, jednak standardowo cena za dwa noclegi w pokojach dwuosobowych w Telford mieści się w granicach pomiędzy około 450 a 750PLN! Czyli za około 300PLN na osobę można spędzić weekend oglądają tą fantastyczna wystawę.

Przykre jest że modelarz zaprasza do wspólnego udziału w tym modelarskim święcie przekłamując rzeczywistość chcąc pokazać jaka to jego propozycja nie jest fenomenalna.

Żeby nie było że naskakuje na Pana Kędzierskiego załączam printscreen z jednej z wyszukiwarek noclegów (w tym wypadku cena za jedna noc z 9 na 10 listopada, np hotel usytuowany 3,2km od centrum konferencyjnego, ceny za dwie osoby za noc)

Obrazek

a to Irone Bridge znów nie jest tak daleko...
Czarny

Postprzez waran » środa, 22 maja 2013, 15:53

Na szczęście wiele osób skorzystało z wysiłku Tomka w organizację wyjazdu , zarezerwowało sobie pokoje -taniej, ba nawet zapłaciło za nie :mrgreen: i nie wiem do czego Twoje wywody są tu potrzebne, z resztą nie tylko tu chcesz coś udowodnić, a wielkie "psinco" Ci do np. mojej kieszeni :shock:
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Czarny » środa, 22 maja 2013, 16:23

Jego wysiłku nie neguje. To orzeciw czemu występuje to kłamanie że nie ma żadnej alternatywy w rozsadnej cenie. Do twijego portfela nic nie mam. Mysle o swoim bo zastanawiałem się nad wyjazdem dla tegi sprawdziłem ceny i wyszlo mi że pan Kędzierski rozmija się z prawdą
Czarny

Postprzez Greif » środa, 22 maja 2013, 16:37

Szanowny Kolego to Ty się mijasz z prawdą , wyszukiwarki internetowe często przekłamują lub jak wolisz nie są online, i często gęsto w ofercie jest wolny pokój , a jak dojdziesz do rezerwacji i płatności okazuje się że już nie ma... więc po co robisz jakieś zamieszanie na forum że można taniej itp itd, nie odpowiada ci wyjazd z IPMS Świdnica nie jedź, a skoro uważasz że drogo i cię nie stać to nie mydl oczu innym że jest tanio. Dokładnie jest tak jak pisał Tomek niektóre hotele podniosły ceny o 300% a skoro twierdzisz że masz tak tanio hotel, owszem znajdziesz za 35 funtów 12 km dalej ale taxi też kosztuje, bo po godzinie 22 tutaj raczej ciężko dostać się na jakiś autobus bo ich o tej godzinie nie ma.
Polecam jak ktoś ma ochotę walić do IPMS :D
Do zobaczenia na miejscu
Pozdrowienia dla IPMS Świdnica
Greif

Postprzez Chrupek » środa, 22 maja 2013, 16:46

Panowie, Panowie. Tak kwoli ścisłości to Koledzy z IPMS Świdnica załatwili AUTOKAR a nie noclegi. Tomek wysilił się, poszukał, podzwonił do hoteli i znalazł noclegi blisko centrum wystawowego za 34,5 funta (mnie kosztowało 505 zł z karty kredytowej). Jeśli ktoś znajdzie sobie tańsze noclegi, lub nie odpowiada mu towarzycho w sąsiednich pokojach, może wykupić tylko i wyłącznie miejsce w autokarze i się z nami przejechać, a spać gdzie indziej. Więc o co ta wymiana zdań i niepotrzebne naskakiwania na Tomka??
Marcin Chrupek Chruścielewski
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Czarny » środa, 22 maja 2013, 17:08

Greif czy wiesz na jakich zasadach działa bookin.com z którego prinrscreena wrzucilem? Wydaj mi sie ze nie. Rezerwujesz miejsce za ktore płacisz lub dostajesz gwarancje ceny. System powiazany jest z hotelem i od razu dostajesz potwierdzenie rezerwacji i ceny calosc zajmuje mniej niż 2min.. W tym roku ponad 10 razy korzystalem z tego serwisu na kilku roznych kontynentach i nigdy mnie nie zawiodl. To co piszesz jest wyssane z palca. To marudzenie osoby ktora nie korzysta z takich narzedzi ale, jak typowy Polak, wie najlepiej jak to działa.

Dodam jeszcze ze pisałem panu Kędzierskiemu prawie równobdwa miesiace temu, że sa w Telford dużontańsze hoteke i pizostało to bez odpowiedzi a różnica wtedy byla znaczna
Czarny

Postprzez Greif » środa, 22 maja 2013, 19:16

Wiem na jakich zasadach działa i jak zobaczysz w opisie moim wiem jak "to "działa "tutaj", piszesz dyrdymały o zwrocie ceny itp itd, a jak dojedziesz i kasę ci oddadzą ale nie będziesz miał gdzie spać to pogadamy wtedy.
Wow 10 razy korzystałeś no fakt to usprawiedliwia wszystko... and no comments
Pozdrawiam
Greif

Następna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea