Hawker HUNTER FGA.57 Kuweit - Academy 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Hawker HUNTER FGA.57 Kuweit - Academy 1/48

Postprzez Maciej Gruca » poniedziałek, 27 maja 2013, 14:56

Już kiedyś szukałem. Bezskutecznie :( Ale to co napisałeś Jurku, jest wielce obiecujące. To jest wszystko czego byłoby mi trzeba (komplet na oba latawce :D). Czekać tylko na stosowną skalę.
Ps. Jurku znalazłem fotkę, gdzie Lightning ma na górnym pylonie po dwie wyrzutnie npr'ów. Jest to zdjęcie z jakiejś ekspozycji, ale zawsze. Swoją droga wyczytałem w TBiU, że mógł również na górnych pylonach przenosić... bomby hamowane! Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, acz będę szukał materiałów, co by na moim zrobić coś takiego :shock: :mrgreen:
Maciej Gruca

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Hawker HUNTER FGA.57 Kuweit - Academy 1/48

Postprzez Jurek Greinert » poniedziałek, 27 maja 2013, 16:14

Maciej Gruca napisał(a):Swoją droga wyczytałem w TBiU, że mógł również na górnych pylonach przenosić... bomby hamowane! Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Wiesz co w sumie to jest możliwe, tak jak bombardowanie paraboliczne przy wznoszeniu z niskiego pułapu tutaj pilot pewnie musiałby doprowadzić do conajmniej zerowej grawitacji i "fire" :D Swoją drogą rosyjska ruletka :mrgreen:
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli