Dorotka napisał(a):Marku!
Klej dotarł.Czy tylko ja czarno widzę? Żebyś Ty słyszał protesty drugiej połowy jak go wkładałem do lodówki
![]()
Dorotka napisał(a):wuen napisał(a): gąbki 3M
Jakieś bardziej konkretne wskazanie - numer katalogowy, czy coś?
zmorka napisał(a):Gąbki 3M , tutaj masz przykłady :
http://www.horus.net.pl/produkt5173_3m_ ... edium.html
najczęściej używane to czerwona, zielona i niebieska czyli super micro i ultra na wygodnej miękkiej gąbce wymiary 114x140mm ceny w granicach od 4-6 zł za sztuke, znajdziesz na allegro albo w sklepach lakierniczych, idealnie nadają się do nieregularnych kształtów, do płaskich również, przyznam że jeśli chodzi o materiały ścierne w modelarstwie te gąbeczki spisują się znakomicie.
Kazik napisał(a):Widzę że się przejąłeś,
ja tam trzymam go normalnie w temp. pokojowej.
Po pół roku trochę mi zgęstniał ale to wszystkie CA tak mają.

MesserDesign napisał(a):Osobiście odradzam kreta. Ciut więcej sypniesz, woda będzie bardziej gorąca i może uszkodzić felgi...
Jeżeli chcesz zmywać chrom itp to zdecydowanie polecam "cleanlux" - zmywacz do sidoluxu. Dostaniesz to w większych sklepach, na dziale z chemią gospodarczą. Chrom zmywa w kilka min, na Twoich oczach. Jest ultra bezpieczny dla plastiku - zmywam w nim karoserie z wszelkiej maści farb, niekiedy po tydzień leżenia w tym specyfiku i nic mi się z plastikiem nie dzieje ;)
Pozdrawiam
MesserDesign

Dorotka napisał(a):Rozumiem, że do GX100 można spokojnie użyć rozcieńczalnika Mr. Color Leveling Thiner?
Dorotka napisał(a):Są jakieś zalecane proporcje?
Kazik napisał(a):To trochę zależy też od tego z jaką dyszą masz aero.
Ja przy dyszy 0,5 fukam z rozcieńczeniem 1:1 1:1,5 (lakier : rozcieńczalnik).
Przy 0,3 można się pokusić o 1:2 ale trzeba uważać co by nie pociekło.

cayman napisał(a):Polej jeszcze wodą demineralizowaną żeby po wyschnięciu nie było plamek po kranówce i grzej bezbarwnym i tyle w temacie.

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości