Cześć,
Ostatnio zainteresowała mnie ta konstrukcja. Czy któryś z producentów robi ten samolot w skali 1:48? Jeśli tak to jak z jakością, dostępnością i ceną takiego modelu?

Kuba Plewka napisał(a):Powiedzenie o tym modelu "full wypas" urąga określeniu "full wypas".
waran napisał(a):Trzy lata temu wyprzedałem materiały i modele drugowojenne ,oczywiście nie wszystko ,obiecuję że w czwartek to najbliższy wolny dzień, spenetruję moje archiwa i dam znać .Pozdrawiam
Tomek Chacewicz napisał(a):Widziałem ten model "przez folię" i dosłownie chwilę także nie miałem czasu się mu przyjrzeć, mówiąc full wypas chodziło mi raczej o dodatek żywic i blachę. Kuba, pamiętasz może ile za swojego zapłaciłeś? Bo ja widziałem taką cenę, że szkoda gadać...
potez napisał(a):Hej Panowie,
no przecież św. pamięci Luranc popełnił fajną monografię:
Skrzydła w miniaturze numer 11 FW 189, rok wydania 1994
nie wnikam merytorycznie w zawartość, ale tak na moje oko, dla modelarza do poziomu "nie zakręcony" wystraczy.
Plany zacne, sporo rysunków wnętrza - jak to u Luranca porządnie rozrysowane, trochę rysunków i zdjęć szczegółów - silnik, podwozie itp. Na moje oko kreskówki pochodzą z instrukcji samolotu.
Można w oparciu o to wymodelistować całkiem fajne cudeńko.
Co do modelu zaś, no cóż 10 lat temu na sam widok pudełka dostałem ślinotoku i kupiłem- wtedy jeszcze Luftwaffe mnie kręciła.Leży gdzieś w piwnicy i raczej nigdy już nie będzie zbudowany. Nerwy straciłem na dopasowywaniu kabiny do belek kadłuba. Jak dla mnie to by było ze trzy lata roboty
Wolę strugać polskie wynalazki - np Łosia z Mirage. Nakład pracy, żeby go zbudowac jest porównywalny a jakoś bardziej mi się Łoś podoba![]()
Kuba Plewka napisał(a):
A widzisz, muszę poszukać tej pozycji. Ja jestem "zakręcony" a sam Fw 189 jest ciekawym i fajnym samolotem. Może uda mi się kiedyś wystartować z tym projektem?
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości