Festiwal Modelarski KRAKÓW 2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Festiwal Modelarski KRAKÓW 2013

Postprzez waran » niedziela, 2 czerwca 2013, 16:02

Potwierdzam za Ryszardem ( :mrgreen: rozmowy na temat szmatopłatów bezcenne).Wielkie dzięki dla organizatorów za trud i serducho włożone w imprezę.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez gumowy01 » niedziela, 2 czerwca 2013, 16:15

Kilka zdjątek z festiwalu, miłego oglądania :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Artek

Krakowska grupa modelarska "Grupa B"
https://www.facebook.com/GrupaBiezanowska
gumowy01

Postprzez Sherman » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 00:46

tak na szybko i surowo.

Figurkowo
Obrazek
Obrazek
Jedyna słuszna perspektwa:
Obrazek
I przy tej pani moja uwaga... zdejmujcie pajęczyny przed wystawieniem modeli na konkursie...

Kurczak z lasu
Obrazek
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Marcin_Matejko » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 06:54

Bardzo fajna impreza, dobrze przygotowana, pogratulować organizatorom wypada zdecydowanie :D
Byłem pierwszy raz w muzeum AK, świetne miejsce, ciekawe, jedynie dojazd z modelami to porażka. Być może w niedalekiej przyszłości wybudują parking przed muzeum i będzie lepiej :?:
Modele na stołach fantastyczne, znajomych modelarzy bez liku, jedyne co żałuje ze czasu miałem tak mało na pogadanie :cry:

Musiałem uwijać się przy modelach swoich i kolegów, wystawienie klamotów zabrało mi dwie godziny, a pozbieranie dwie i pół :!: Organizator już stoły wynosił a ja dopiero ostatniego gluta pakowałem :lol:

Pozdrawiam Marcin "UZI" Matejko
Per Aspera ad Astra
IPMS Polska / IPMS Świdnica / IPMS Air-race / RCtank.pl / RC-trial.pl
Marcin_Matejko

Postprzez imek46 » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 11:07

Gratuluję udanej imprezy. Szkoda,ze nie mogłem być w tym roku, ale nie miałem wyboru. Albo imieniny żony, albo .............. Gratuluję wszystkim nagrodzonym i zapraszam do nas do Lublina, tym razem w listopadzie.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Chrupek » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 11:33

I ja się dołączę do piewców pochwał pod adresem kolegów organizatorów. Bardzo sprawne przyjmowanie/rejestrowanie modeli. Może, dlatego że powierzchnia wystawowa nie była zbyt duża, a może, dlatego że organizatorów było sporo byli dobrze widoczni na terenie wystawowym wśród stołów i pilnowali wścibskich rączek najmłodszego naszego pokolenia (i nie tylko najmłodszego) Już w roku ubiegłym pisaliśmy, że muzeum AK w Krakowie jest wprost stworzone do tego typu imprezy. Jedyny minus, jaki mnie się nasuwa jest akurat niezależny do organizatorów, otóż chodzi mi o przeciekający dach, co widoczne było w sobotę w kategorii śmigłowców. Jednym zdanie świetna impreza i warta uwagi w roku następnym.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez merlin_PL » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 12:53

To i ja dołączę do podziękowań dla organizatorów.

Bardzo udana i bardzo dobrze zorganizowana impreza . Dobra lokalizacja, muzeum nawiązujące tematycznie w jakimś stopniu do wystawy i dobre warunki do wystawiania modeli. Dobra, co jeszcze raz podkreślam organizacja. Od przyjmowania zgłoszeń do ceremonii wręczenia nagród. W niedzielę wręczanie nagród nastepowało ku mojemu sporemu zaskoczeniu spokojnie, ale co należy dodać bardzo sprawnie. Godzina zakończenia imprezy też dobrana na tyle dobrze, że osoby z " dalszej" Polski zwłaszcza poruszające się pocIągami / autobusami miały możliwość powrócić do domu o normalnej porze. Mała rzecz a naprawdę cieszy.

Co do modeli i ich poziomu. Generalnie sporo dobrych modeli. Ja po raz pierwszy przyjechałem na wystawę z dwoma modelami ( KW - 2 i Steyr 1500 w 1/35 ) .Start bez, co prawda sukcesów, ale akurat nie to było dla mnie najważniejsze. W przyszłym roku postaram się też przyjechać.
Jeszcze raz gratulacje dla organizatorów.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Bond » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 13:21

Do ostatecznych gratulacji dla organizatorów brakuje zamieszczenia wyników , niekoniecznie na forum, wtedy prośba o link.
Ogólnie poziom niezły, werdykty nigdy nie zadowolą wszystkich.
na warsztacie:

IMAM (Romeo) Ro.371, 1/48, Special Hobby 30%
Bond

Postprzez waran » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 13:54

Merlin podoba mi się Twoje podejście do imprezy-przyjechałem, nic nie zdobyłem ale wrócę. Życzę w przyszłości sukcesów. Fakt, wczesna godzina zakończenia imprezy jest ok. Nie zawsze można tak wcześniej zakończyć imprezę, nawet z racji wielu odwiedzających ale myślę że w Krakowie to nie przeszkadzało.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Karol J. » środa, 5 czerwca 2013, 14:44

Na organizowane przez kolegów z Krakowa Festiwale, Kielce przyjeżdżały zawsze z wielkim zadowoleniem. Super atmosfera, moc pięknych modeli, możliwość porozmawiania z osobami, które czują temat modelarstwa na światowym poziomie i oprawa całej imprezy zarówno pod względem merytorycznym jak i lokalizacyjnym (wybór miejsca w Muzeum Armii Krajowej to strzał w "10" !!). Jestem przede wszystkim pod wrażeniem ilości ufundowanych przez organizatorów pucharów i umiejętności pozyskania dużej liczby sponsorów, których, jak wszyscy wiemy, trudno niekiedy przekonać do tej pięknej idei, jaką jest propagowanie modelarstwa redukcyjnego. Doceniam i popieram dzieło organizatorów w propagowaniu modelarstwa wśród najmłodszych uczestników Festiwalu, bo jak wszyscy widzieliśmy, otrzymali bardzo dużo wyróżnień i to z pewnością staje się przyszłością każdej następnej edycji Festiwalu, gdziekolwiek byłby on organizowany. O wysokim poziomie przygotowania krakowskiej imprezy świadczy również to, że coraz chętniej pojawiają się uczestnicy z zagranicy, a przecież o to chodzi. W imieniu Stowarzyszenia z Kielc składam gratulacje organizatorom krakowskiego Festiwalu i jestem przekonany, że kolejne edycje będą na tym samym lub wyższym poziomie.
Karol J.

Postprzez Robert Thorz » środa, 5 czerwca 2013, 15:05

Fakt, faktem jest taki iż impreza była zacna i naprawde na wysokim poziomie. Czytając relację na czeskim forum z Krakowskiej imprezy, nawet padły słowa iż pozoim prac dorównywał tym z Moson. To Cieszy. Wielkie brawa dla organizatorów, za rok napewno się znów pojawię :mrgreen:

A do tych co focili na potęgę. Wstawcie więcej zdjęć, bo to co tu zamieszczono dotychczas to tylko niewielka część tegoco było na stołach a napewno warto było by to zaprezentować osobom które niestety nie zawitały do grodu Kraka.

Pozdrawiam
Robert Thorz
IPMS Polska - Secretary
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
http://www.ipmspolska.org.pl/
Robert Thorz

Postprzez 2004tomek » środa, 5 czerwca 2013, 17:38

Byłem i nawet udało mi się wystawić swój model. Impreza bardzo fajna.
Przesyłam zdjęcia pozostałych modeli. Miłego oglądania.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Tomek
2004tomek

Postprzez spiton » środa, 5 czerwca 2013, 22:52

Świetne foty !. Mnóstwo bardzo ciekawych i oryginalnych modeli !
spiton

Postprzez Sherman » środa, 5 czerwca 2013, 23:47

spiton napisał(a):Świetne foty !. Mnóstwo bardzo ciekawych i oryginalnych modeli !

Jeśli to było też o moich to będzie więcej :P
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez spiton » czwartek, 6 czerwca 2013, 00:48

Akurat sherman nie o Twoich. Ale Twoje mają mega klimat. Ten rycerz rewelcja. Super fota.
spiton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea