Mi-2 1:48 Aeroplast

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Mi-2 1:48 Aeroplast

Postprzez łysy » środa, 26 czerwca 2013, 17:42

Witam
Ktoś musi zacząć....
Tak więc uzbrojony w taki zestaw ruszam w bój. Buduję maszynę 5245 z lotniska Babie Doły, MW. Zdjęcia mam z lat 2002 i 2004,jeszcze łaciate. Farby dobrałem od Gunze.

Obrazek

Model powstanie z tego co widać, może kilka drucików dołożę. Prace lecą wg instrukcji.
Pierwsze wrażenie przy obróbce plastiku-pozytywne (nie zauważyłem jakiegoś rozwarstwiania czy innych niedogodności o których w in boxach pisali co niektórzy). Plastik jest miękki i elastyczny.

Pierwsze prace to wnętrze. Z foteli pozbyłem się imitacji pasów, zastąpię je fototrawionkami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
łysy

Reklama

Re: Mi-2 1:48 Aeroplast

Postprzez Leszek Szopieray » środa, 26 czerwca 2013, 17:55

Fajnie, na allegro pojawiły sie maski do oszklenia. Co to za upgrade set?
Pozdr
Leszek Szopieray

Postprzez Darek Trzeciak » środa, 26 czerwca 2013, 17:56

Czy "5245" był/jest dwusterem?
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Postprzez łysy » środa, 26 czerwca 2013, 18:19

Leszek Szopieray napisał(a):Fajnie, na allegro pojawiły sie maski do oszklenia. Co to za upgrade set?
Pozdr

Maski już też zamówiłem. Set to arkusz blachy fototrawionej z panelami, pasami, wycieraczkami i siatkami wlotów wraz z poprawnymi kołami żywicznymi. Na fotce blacha, koła i instrukcja, jest jeszcze film na folii przezroczystej z zegarami

Obrazek

Darek Trzeciak napisał(a):Czy "5245" był/jest dwusterem?

Tak,Znalazłem na aviateam.pl zdjęcie - panoramę tego egzemplarza.
łysy

Powrót do Lotnictwo - warsztat