Debiut PzIV ausf H Tamiya

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Debiut PzIV ausf H Tamiya

Postprzez dkfan » środa, 3 lipca 2013, 11:02

Andrzej Wasilewski napisał(a):
A robiłeś z nimi cokolwiek poza tymi przetarciami?
Nie, nic innego z nimi nie robiłem i dlatego pytałem o przetarcia, bo za chwilkę dostaną kolorek lekko je wyrdzeiwjący i zostaną pokryte lakierem bezbarwnym, a wtedy będzie już a późno na poprawki przetrać.

To najpierw zdecyduj się na wash a potem na obicia.

To ma sens :mrgreen: więc najpierw wash....
Mam wash w kolorze ciemnej ochry, czy nie będzie zbyt ciepły jasny? Może do zimowego malowania bardziej będzie pasował ciemno-szary?

-Podnośnik i rogaliki były zazwyczaj malowane a nie w kolorze stali

Dzięki poprawię
-Nie pomalowałeś elementów drewnianych

Pomaluję
A jak będziesz to malował to rób to wolniej i dokładniej małym pędzlem, wtedy niczego nie zapaćkasz.

Uzywałem 00 ale jednak to za dużo, w ogóle zastanawiam się czy nie malować wyposażenia przed montażem, widziałem, że wielu z was maluje je już na modelu, ale brak mi precyzji i jest to nie wygodne, więc wyposażenie następnego modelu pomaluję oddzielnie.
dkfan

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez NIEDZWIEDZ » środa, 3 lipca 2013, 12:50

Użyj bronze van dycke farby olejnej lub produktów Ak 012,013,014 napewno się sprawdzą.Do elementów drewnianych farba vallejo z serii Panzer Aces.
Pozdrawiam
Mirek.
Przyjaciel to ktoś kto zrobi dla Ciebie wszystko bezinteresownie
NIEDZWIEDZ

Postprzez dkfan » środa, 3 lipca 2013, 16:53

NIEDZWIEDZ napisał(a):Użyj bronze van dycke farby olejnej lub produktów Ak 012,013,014 napewno się sprawdzą.Do elementów drewnianych farba vallejo z serii Panzer Aces.
Pozdrawiam
Mirek.

Brąz Van dyke i siena palona są już do mnie w drodze, z Vallejo zamówiłem http://www.mojehobby.pl/products/70.311-New-Wood.html na obrazku kolor wygląda trochę dziwnie, zbyt ciemny ale zakładam, że w rzeczywistości będzie wyglądał inaczej jako że to najjaśniejszy kolor drewna jaki znalazłem w serii Panzer Aces, teraz tylko ja muszę zostać asem pędzla.
dkfan

Postprzez NIEDZWIEDZ » środa, 3 lipca 2013, 18:34

310 ,311 z panzer aces , to kolory drewna ,zapomniałem napisać numerki.
Przyjaciel to ktoś kto zrobi dla Ciebie wszystko bezinteresownie
NIEDZWIEDZ

Postprzez dkfan » czwartek, 4 lipca 2013, 12:56

NIEDZWIEDZ napisał(a):310 ,311 z panzer aces , to kolory drewna ,zapomniałem napisać numerki.

Na szczęście wybrałem właściwy. Jest tak ciemny jak na obrazku czy to tylko przekłamanie?
dkfan

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat