przez Georg01 » sobota, 13 lipca 2013, 10:54
Aaa, mówimy o białej 14 z 4./JG 2. To inna sprawa. Istnieją co najmniej 2 fotografie białej 14. Jedna z listopada 1942 z wychylającą się z kabiny głową Kurta Buhligena, dowódcy 4 Staffel i druga fotografia, wykonana od tyłu nieco z góry. Nie mam tych fotografii dostępnych teraz i piszę z pamięci. Ta druga fotka pokazuje ładnie rozkład plam kamuflażu na górnym płacie i o ile pamiętam nie był to rozkład standardowy dla FW 190. Na ciemnych polach kamuflażu naniesiono dużo plamek w jaśniejszym kolorze.
Moje wnioski :
1. Ze zdjęcia 1 widać, że mówimy o FW 190A-3 lub wczesnym A-4 (otwory chłodzenia silnika a nie żaluzje jak w wersjach późniejszych).
2. Kamuflaż na zdjęciu 1 wygląda na europejski 74/75/76
3. Zdjęcie 2 to biała 14, ale niekoniecznie ten sam samolot co na zdjęciu 1. Wersja to A-4 (sposób mocowania anteny na stateczniku pionowym)
4. Malowanie plam na górnych skrzydłach w układzie niestandardowym świadczy o bardzo prawdopodobnym przemalowaniu góry skrzydeł. Być może to farby 79/80 ? Ja tak obstawiam.
5. Małe plamki wydają się być naniesione tylko na ciemne pola kamuflażu na górnym skrzydle. Jak dla mnie to plamki RLM 79 naniesiono na pola RLM 80. Pola RLM 79 bez plamek.
Słyszałem, że istnieje kolorowa wersja tego zdjęcia. Jeżeli tak, to może to sporo wyjaśnić.
Jak napisałem, tu gdzie jestem nie mam opisanych powyżej zdjęć, a tego kolorowego nie widziałem. Podtrzymuję to co napisałem w pierwszym poście - malowania FW 190 z JG 2 z Afryki to temat do zgadywania ze względu na małą ilość zdjęć. jest bardzo fajna książka o malowaniach FW 190 w Afyce wydana parę lat temu i może tam wyjaśniono lepiej malowanie białej 14.