Volvo fh-16 globetrotter xl "show car"-italeri

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Volvo fh-16 globetrotter xl "show car"-italeri

Postprzez sushi79 » piątek, 12 lipca 2013, 21:13

Witam. Oto moja druga ciężarówka chciałem ja zrobić jako taki truck show ale nie wiem czy do końca taka jest oceńcie sami...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
sushi79

Reklama

Re: Volvo fh-16 globetrotter xl "show car"-italeri

Postprzez powerpablo » piątek, 12 lipca 2013, 22:04

Na czterech ostatnich fotkach ten czerwony lakier bardzo ładnie się prezentuje.
Ciężarówka wyszła Ci znakomicie chociaż ta waga ciężka jest mi daleka to nie zmienia to faktu, że mi się podoba.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez PawełMT » poniedziałek, 15 lipca 2013, 18:35

Powiem ci, że nie jest, źle ;) Typowo włoski styl- dużo chromu i innych świecących dodatków ;o)
Bardzo mi się spodobał grill(jeśli byś zdradził tajemnicę jak go zrobiłeś to by było super ;o) ). A i wytnij kawałek tej listwy przy wydechu bo tak jest taka temperatura wydalanych spalin i takie ciśnienie, że by ci wyrwało taką blaszkę :P Nie podoba mi się ta "lotka" na dachu.
PawełMT

Postprzez sushi79 » wtorek, 16 lipca 2013, 08:32

Cześć. A wiec tak grill zrobiony jest z foli BARE METAL aluminium wycinane są paski a następnie przykleja na grill, wacikiem do uszu wygladzony a nadmiar usunięty przy pomocy skalpela i wykałaczki, jeśli nie używałeś tej foli to ona jest cieniutka jak pazłotko z czekolady , lotka na dachu to antena w kształcie"V" no listwę muszę poprawić dzięki i pozdrawiam
sushi79

Postprzez PawełMT » wtorek, 16 lipca 2013, 20:19

Muszę koniecznie zakupić taką folie przy najbliższej okazji ;o) Co do tej anteny to moim zdaniem psuje cały efekt i jest zamontowana na szyberdachu więc mam mieszane uczucia :P Obwódką którą zrobiłeś przy globie tam gdzie jest naklejka Globetrotter jest z gumy więc pochromowanie nie wchodzi w grę :D Szkoda, że nie pokusiłeś się o felgi typu SuperSingle bo Volvo wtedy nabiera charakteru ;o) Będzie jeszcze jakaś ciężarówka? ;o)
PawełMT

Postprzez sushi79 » środa, 17 lipca 2013, 00:56

Wiesz to moja druga ciężarówka nigdy wcześniej nie miałem do czynienia w temacie ciężarówek. ..a czy będzie następna. .tak Scania
sushi79

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli