Przebarwienia dyszy silników odrzutowych

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Re: Przebarwienia dyszy silników odrzutowych

Postprzez klajus » środa, 17 lipca 2013, 12:51

Solo napisał(a):Zwróć uwagę na pierwsze zdjęcie: tam są dwa krążki ciemne, jakby przykopcone, a potem trzeci, rdzawy.

A, fakt. Smoke i clear orange Tamiya plus ich kombinacje moga dac rade.
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Reklama

Postprzez Solo » środa, 17 lipca 2013, 12:56

Cóż, czyli tak jak pisałem: najpierw podkład chrome silver albo coś równie błyszczącego, potem wycieniowana na obu końcach warstwa (niezbyt gruba) burnt iron, albo gun metal, a potem z jednego końca cienka warstwa dodatkowo ograniczona maskami z patafixu z clear orange, a na drugim końcu dyszy to samo z clear blue.
W teorii powinno działać. :)
Solo

Postprzez Czesio » wtorek, 23 lipca 2013, 19:30

Inne forum, ale chyba nikt się nie obrazi :) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=36285
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez Solo » wtorek, 23 lipca 2013, 19:54

Cenny materiał Czesiu.
W zasadzie to jest w 100% to co doradził mi Piotr, tylko że jeszcze do tego są zdjęcia krok po kroku.
Fajny materiał, na pewno spróbuję tak zrobić.
W ogóle z tą poradą wstrzeliłeś się idealnie, bo dopiero co pomalowałem dysze czarnym podkładem i super metalizerem, więc jestem gotowy żeby kontynuować.
Wielkie dzięki.
Solo

Poprzednia strona

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje