przez Korowiow » niedziela, 30 czerwca 2013, 18:05
mnaku, mnaku dopóki nie zaczniesz słuchać bardziej doświadczonych kolegów aby się nie spieszyć w pracy nad modelami to żadna pasta nie pomoże. Zacznij zwracać uwagę na to co się do Ciebie mówi to żadne pasty nie będą Ci potrzebne.
Witam po długiej przerwie. Od kilku dni kontynuowałem, po drodze była nie mała katastrofa, ale nie piszę o niej (jak ktoś jest dociekliwy to na PW). Usunąłem skutki i ruszyłem dalej. Kilka rzeczy jest jeszcze do poprawy/przemalowania
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"
Też chciałem okopcenia na jednym zniszczonym pojeździe zrobić aero, teraz wiem dlaczego lepiej nie . Jak się nocą po autostradzie jedzie, to też są takie okopcenia, po zwokach komarów. Ja bym to jakoś zmył, albo zasłonił to lepszymi okopceniami z czarnej olejnej, ale bardziej doświadczeni ludzie ci lepiej doradzą.
Nie chodziło mi oto, ąe się nie da. Sam malując pierwszy raz w życiu namalowałem właśnie okopcenia ,-)). Ale Ty Mnak masz ciężką łapę. Jak coś robisz to na całego. Bez subtelności ,-)) I te płyty betonowe sa tak krzywe... Nie wiem, gdzie coś takiego widziałeś, ale nie wygląda to dobrze.
Mnak, a może przy brudzeniu następnego modelu spróbuj zrobić go wg zasady "mniej znaczy więcej"? Mniej okopceń z działek, mniej spalin, mniej washa... Zobaczysz sam, który "styl" bardziej Ci się spodoba ponieważ na razie to jak Spiton powiedział robisz "brudzenie totalne".