Pomóżcie co to za czołg

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Pomóżcie co to za czołg

Postprzez Jaro_Su » wtorek, 17 lipca 2012, 11:19

Przyplątało mi się takie zdjęcie na forum fotograficznym i nie mogę sobie przypomnieć co to za maszyna, zwykle też kleje samoloty, ale i coś o czołgach wiem i.. poległem...

:)

Obrazek
Jaro_Su

Reklama

Re: Pomóżcie co to za czołg

Postprzez witek613 » wtorek, 17 lipca 2012, 13:32

Prawie na pewno już to wcześniej widziałem. Mam w swoich zasobach zdjęcie chyba takiego samego wozu stojące gdzieś na parkingu (współcześnie), w dodatku z wymalowanym mocno przesadzonym gabarytowo niemieckim krzyżem. Poszukam tego zdjęcia. Aczkolwiek wydaje się że to coś w rodzaju "panzer atrapen" choć mogę się diametralnie mylić. Widać na nim zlepek dość przypadkowych części osadzonych na podwoziu od T-70. W dodatku te "ślepe" wizjery na wieży też są cokolwiek pseudo niemieckie. Więc może to być jakiś pojazd grający w filmie role niemieckiego tanka...
witek613

Postprzez Jaro_Su » czwartek, 19 lipca 2012, 08:47

Fakt, wieża trochę dziwna, natomiast kadłub wygląda znajomo, to chyba Komsomolec ale może jakiś inny ciągnik....

Inne zdjęcia tego autora przedstawiają wrak SU-85.... gdzieś jakieś wrakowisko.... może poligon - zdjęcie zrobione gdzieś na Białorusi

Obrazek

a tu jego fotka z Rosji
Obrazek
Jaro_Su

Postprzez obłok » piątek, 26 lipca 2013, 22:17

Wygląda mi to na jakąś produkcję prototypową włoskiego koncernu Fiat czyli jakieś "Carro Armato". Architektura pasuje mi na włoski czołg średni z działkiem w kadłubie i mniejszym w wieży. Ale nie pasuje mi podwozie typowo nie włoskie. Myślę, że Włosi coś prototypowego wymyślili wzorując się na podwoziu T-34 czy T-60/70 ?
obłok

Postprzez Sherman » sobota, 27 lipca 2013, 02:46

to to ruskie to Su100 a nie Su85. Kadłub od Su100/Su85M, ale właz dowódcy wskazuje na Su100.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Marek Jaszczołt » sobota, 27 lipca 2013, 02:56

To wytwór "filmowy" z Muzeum Linii Stalina http://www.stalin-line.by/
I'm not lazy... I'm motivationally challenged.(Garfield)
Marek Jaszczołt

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste