Tiger I - Zvezda - 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Tiger I - Zvezda - 1:35

Postprzez dkfan » czwartek, 1 sierpnia 2013, 15:48

Tommy napisał(a):1. Część tyłu jest przesunięta względem całego boku elementu i trzeba będzie to zeszlifować.
2. Jamki skurczowe.

Już się bałem , że nie dowidzę i coś gorszego się tam stało. Tym się nie martw, w większości modeli niskobudżetowych są takie poprawki do wykonania (wysokobudżetowych tez, podobne prace prowadzę w Pz.38 w skali 1:16 ), szpachlę już kupiłeś? Bo widziałem, że miejsca po hakach zalewałeś CA, a na dużej powierzchnie szlifowanie go będzie b mozolne.
Osobiście lubię takie poprawki, wtedy mam poczucie, że zrobiłem więcej niż tylko skleiłem kawałki plastiku dostarczone przez producenta
dkfan

Reklama

Postprzez Tommy » środa, 7 sierpnia 2013, 21:37

Mam dylemat, to wolę zapytać. Kupiłem sobie szpachlówki, może jutro zamówię całą resztę pierdółek.
Wieża składa się z 3 części: 2 bocznych i dachu. Jak zrobić to najlepiej? Skleić boki, poszpachlować, dokleić pierdółki i malować wszystko? Nie lepiej byłoby skleić boki, poszpachlować, pomalować wnętrze i potem dokleić pomalowane pierdółki? Ciągle się boję, że coś nie wyjdzie :oops:
nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstacy and alcohol
Obrazek
Tommy

Postprzez dkfan » czwartek, 8 sierpnia 2013, 11:50

Tommy napisał(a):Mam dylemat, to wolę zapytać. Kupiłem sobie szpachlówki, może jutro zamówię całą resztę pierdółek.
Wieża składa się z 3 części: 2 bocznych i dachu. Jak zrobić to najlepiej? Skleić boki, poszpachlować, dokleić pierdółki i malować wszystko? Nie lepiej byłoby skleić boki, poszpachlować, pomalować wnętrze i potem dokleić pomalowane pierdółki? Ciągle się boję, że coś nie wyjdzie :oops:

Jeżeli masz takie lęki (też takie miewam) to lepsza jest opcja nr2. Pisząc pierdołki masz na myśli wewnętrzne elementy wyposażenia wieży? Jeżeli tak to pomaluj je osobno,wklej a gdy wnętrze wieży będzie gotowe sklej połówki i poszpachluj, potem domaluj tylko łączenie od wewnątrz. Dzięki temu będziesz miał łatwy dostęp do drobiazgów przy robieniu wnętrza wieży.
dkfan

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat