P-38J 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: P-38J 1:48

Postprzez Artur Domański » sobota, 10 sierpnia 2013, 18:50

Pozdrawiam
Artur
Artur Domański

Reklama

Postprzez łysy » sobota, 10 sierpnia 2013, 19:12

Artur Domański napisał(a):Malutka ściągawka
http://sztarbala.com/index.php/nggaller ... ?page_id=5

Tak, widziałem już wcześniej, ale trzeba "ściąganie " z innych modeli trzeba traktować ostrożnie. Szczególnie aby nie powielić błędów poprzednika. Oczywiście nie krytykuję modelu Kamila, jednak jak każdy coś nie zawsze dopatrzył (np. ma zamocowane niepoprawne lufy km-ów, powinny być w gładkich osłonach a nie perforowanych) no i styl Kamila nie jest moim ulubionym, szczególnie brudzenia, jakoś mi "nie leżą", są zbyt "agresywne",ale ważne że ma swój styl. Mój też wielu osobom nie pasuję, ale ja modele robię tak aby mi się podobały (no i oczywiście żonie :) )

wracam do szlifowania...
łysy

Postprzez mnak24 » niedziela, 11 sierpnia 2013, 11:56

łysy napisał(a):... no i styl Kamila nie jest moim ulubionym, szczególnie brudzenia, jakoś mi "nie leżą", są zbyt "agresywne",ale ważne że ma swój styl. Mój też wielu osobom nie pasuję, ale ja modele robię tak aby mi się podobały (no i oczywiście żonie :) ) ...

No i to ja lubię, modelarstwo dla własnej przyjemności :)
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez łysy » niedziela, 11 sierpnia 2013, 18:04

Generalnie to dalej szlifuję i ryję nowe linie. Ale dalsza dłubanina przy detalach też do przodu idzie-wyciąłem otwory pod wydech i turbinę, aby wyglądało to w miarę realistycznie. Jako że przez szczelinę będzie widać trochę wnętrza musiałem pogrubić turbinę przez doklejenie kawałka płytki gr. 1,5mm.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I Panowie...dajcie namiar na kolory-na górę i na dół. Proszę o wszelkie sugestie (w kontekście waszych doświadczeń,jakie farby stosujecie na USAAF)
łysy

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat