Witam,
Pięknie dziękuję za pochlebne opinie i proszę o krytykę również co może być nie tak...
Arkady72 napisał(a):No Panie dales czadu

.
... i próby wpasowania go do komory silnikowej. teraz trzeba troche popracować aby to sie wszystko ładnie zgrało.
Wydaje mi sie, ze silnik jest nieco za wysoko umiejscowiony i ewentualne okapotowanie by nie pasowalo ale wnioskuje, ze bedziesz z tym walczyl ?
Tak masz rację, jest za wysoko. To będę w niedługim czasie poprawiał. A okaptowanie z zestawu i tak nie pasuje, ponieważ ścianki są bardzo mocno grubaśne...
greatgonzo napisał(a):Eee, on chyba jest tylko tak sobie wetknięty do zdjęcia. Silnik, znaczy.
Dokładnie, wetknięty tylko do zdjęcia i wstępnej przymiarki.
iras67 napisał(a):Ten silnik jak i cały model super. To zielone na korpusie tak zostanie czy tak ma być

? No i jeszcze osłona silnika będzie w całości i odsłonisz tylko przedział uzbrojenia za silnikiem, czy jeszcze zrobisz coś z tą osłoną ?
To zielone to miał być wg. instrukcji Karaya Emerald Green, więc siknąłem to Humbrolem 2, lecz chyba jest za jasny... Popróbuję zmieszać troszkę 2 i 3 (Humbrol).
Z początku planowałem zabudować cały silnik i zrobić uchylone otwory we wnękach podwozia przez które widoczny byłby silnik (wg. zdjęcia z jakiegoś muzeum), ale koncepcja się zmieniła. Najprawdopodobniej, iż muszę i tak dorobić nowe okaptowanie, zrobię zdjęte lub uchylone okaptowanie. Ale z tym muszę poczekać aż znajdę odpowiednie zdjęcie. Natomiast przedział uzbrojenia będzie w całości zakryty, ponieważ w ogóle go nie ma a nie wiem czy starczy mi weny na zrobienie od podstaw wszystkiego co było za silnikiem
Arkady72 napisał(a):Ja bym taaaakiego silnika specjanie nie zakrywal - toz to cudo przeciez.
Aaaa, czy takie aż cudo? Mnie osobiście coś w nim nie leży