Ławoczkin Ła-7, Gavia 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Ławoczkin Ła-7, Gavia 1/48

Postprzez S.G » piątek, 26 września 2008, 23:53

Witam
No ładnie, ładnie, to coś w moich klimatach, bo ja pakuję ten silnik do Ła 5FN, u mnie sprawa jest prostsza bo mam już łoże w zestawie, jedynie trochę je poprawiłem.
W zeszłym tygodniu byłem w Pradze i pstryknąłem parę fotek w muzeum- mogą się przydać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A co do tego zielonego elementy na obudowie przekładni, to nie sądzę że w seryjnych silnikach ten jeden element malowany był na zielono, chłopcy z KARAYI zasugerowali się chyba tym silnikiem z Pragi, który mógł mieć to dokręcone z jakiegoś innego M-82.
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Ławoczkin Ła-7, Gavia 1/48

Postprzez Tomcat » sobota, 27 września 2008, 10:10

Witam,

S.G napisał(a):Witam
No ładnie, ładnie, to coś w moich klimatach, bo ja pakuję ten silnik do Ła 5FN, u mnie sprawa jest prostsza bo mam już łoże w zestawie, jedynie trochę je poprawiłem.
W zeszłym tygodniu byłem w Pradze i pstryknąłem parę fotek w muzeum- mogą się przydać.
A co do tego zielonego elementy na obudowie przekładni, to nie sądzę że w seryjnych silnikach ten jeden element malowany był na zielono, chłopcy z KARAYI zasugerowali się chyba tym silnikiem z Pragi, który mógł mieć to dokręcone z jakiegoś innego M-82.

Dzięki Szymon za zdjęcia, super jakość. Właśnie na tym silniku się wzorowałem (zdjęcia znalezione w necie).
Tak więc ten zielony element będę musiał przemalować, zastawiam się na jaki kolor to prysnąć? Może Steel Alclada?
A propos łoża, to myślałem nad zakupem Ła-5, aby zrobić konwersję Zvezdy i Gavii... ale odpuściłem.
Tomcat

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat