Trabant 601 S - 1/24 revell

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Trabant 601 S - 1/24 revell

Postprzez RadekFurlaga » sobota, 17 sierpnia 2013, 16:05

Witam.
Ogólnie na co dzień buduje repliki maszyn latających i pływających ale chciałem spróbować swoich sił w motoryzacji.
Coś o zestawie - model fajny, nawet w miarę dopasowany, bardzo przyjemny w budowie, nie powinien sprawić trudności nawet początkującym zapaleńcom.

Efekty mojej pracy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://www.facebook.com/FurlagaScaleModeling
RadekFurlaga

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Trabant 601 S - 1/24 revell

Postprzez cumar » wtorek, 27 sierpnia 2013, 20:44

Fajny modelik schludnie wykonany. Sam przymierzam się do kupienia i zrobienia trampka tyle ze w prawidłowej wersji 601 s bo ta którą daje revell jest deluxe ale to chyba już gdzieś pisałem :P . Powodzenia przy kolejnym cywilu
cumar

Re: Trabant 601 S - 1/24 revell

Postprzez Bond » sobota, 31 sierpnia 2013, 18:24

Jeśli chodzi o marketing fabryki VEB Sachsenring Automobilwerke w Zwickau to nie wiem jak to widzieli ich specjaliści, ale mi osobiście połączenie słów" Trabant i Limousine wydaje się abstrakcją w stylu Picassa. Może o to chodziło. :D

Jeśli zaś chodzi o model to wierna kolorystyka robi tak samo ogromne wrażenie jak i staranność wykonania.
Osobiście czekam aż zacna wytwórnia Revell wypuści wreszcie konkurencję dla Trabnta czyli Wartburg typ 353 z silnikiem dwusuwowym w trzech wariantach czyli Tourist, De Luxe i Limousine(!) tutaj marka bliższa skojarzeń z limuzyną. :lol:

Jeszcze raz gratuluję ładnie wykonanego modelu.
na warsztacie:

IMAM (Romeo) Ro.371, 1/48, Special Hobby 30%
Bond

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli