To ja napiszę tak na szybko.
Bardzo udana impreza. Bardzo dobra organizacja, dobre warunki do prezentacji modeli. Wielkie podziękowania dla organizatorów. I trzymać tak dalej.
Dużo ( chyba po nad 400 sztuk ), naprawdę dużo dobrych modeli. zdecydowana przewaga modeli lotniczych ( to chyba lotnisko w Łasku tak działa ). Chyba ich było 2 - 3 razy więcej od modeli lądowych. Duży ruch zwłaszcza w skali 1/32.
Zwiedzanie lotniska w Łasku to też dodatkowa, aczkolwiek niemała atrakcja dla miłośników lotnictwa i nie tylko.
I nie chodzi tylko o F - 16 ale także kolekcję Archeo. Ja zwiedzałem ją w ubiegłym roku , W tym roku zjawiłem się trochę za późno by jechać.
Dodatkowa przyjemność to możliwość spotkania wielu kolegów znanych z nicków lub z innych for, których jeszcze raz pozdrawiam.
Mnie dodatkowo jeszcze cieszą po powrocie z Łasku dwie rzeczy :
1) ruszyło się modelarskie towarzystwo z Łodzi i okolic . Jeszcze 3 - 4 lata temu na nad brakiem widoku ludzi z Łodzi bardzo ubolewałem.
2) mały sukces osobisty - mój 3,7 cm flak 36 w skali 1/35 w kategorii Artyleria zyskał uznanie oceniających i zostało mu przyznane wyróżnienie. Wiem, wiem konkurencja nie była zbyt liczna w tej klasie

, ale i tak przyznane wyróżnienie bardzo mnie cieszy.