Kuba, nie spiesz się tak

, to jednak nie koniec, jeszcze Was trochę pomęczę.
Próbuję ustalić, jakie były proporcje poszczególnych 'pasów' (A, B, C) tego fragmentu skrzydła, o ile krawędź panelu (Y) wystawała za linię nitów na żebrze skrzydła (przyjmuję, że minimalnie) oraz czy boczne krawędzie blachy (X), przez którą wyprowadzona była lufa działka ze skrzydła, pokrywały się z liniami nitów prowadzonymi wzdłuż żeber skrzydła. A dokładniej, czy szerokość tej osłony równa była szerokości 'pasa' B.
źródło fotki - Modelforum.czW modelu Tamiyi panel z tyłu skrzydła wydaje mi się zbyt szeroki. Natomiast blacha przykrywająca lufę ma zdaje się odpowiednią szerokość, ale położona jest zbytnio na zewnątrz skrzydła. Prowadzenie krawędzi tych dwóch paneli mniej więcej wzdłuż żeber (linii nitów) wydaje się logicznym rozwiązaniem, bo po cóż panele miałyby częściowo wystawać za żebro? Samo powiększenie panelu nie dawałoby więcej miejsca pod nim, bo i tak było ono ograniczone żebrami.
Wydawałoby się, że odnalezienie odpowiedniej fotki dla określenia proporcji pasów i szerokości paneli - w tym wypadku widoku z góry (jak na pokazanym modelu) lub ewentualnie w widoku z tyłu na skrzydło lekko z góry i widoku z przodu na skrzydło lekko z góry - nie powininno sprawić problemu. Niestety, jak dotychczas najlepsze, co udało mi się odnaleźć, jeżeli chodzi o panele i nity, to te cztery zdjęcia z Johanesburga oraz trzy z nitowaniami z modelforum.cz, jednak o fatalnej jakości.

Fotki te wyjaśniają co nieco, jednak nie dają mi całkowitej pewności i przekonania, co do układu i wielkości blach i linii nitów oraz ich proporcji. Idealne fotki pod względem kierunku ich pstrykania byłyby w Topshots Kagero (z opisem Kuby), niestety wykonane zostały pod gołym niebem i skrzydła są tak mocno oświetlone przez słońce, że w zasadzie nie widać na nich ani krawędzi poszczególnych blach, ani linii nitowania w tej części skrzydła.
Znajdzie się u kogoś odpowiednie zdjęcie tego fragmentu pokrycia?
A może ktoś (naiwne pytanie) ma jakiś zwymiarowany rysunek techniczny skrzydła Emila? Odległości między poszczególnymi żebrami, liniami nitów, szerokości paneli itd., itd...

Jarek