Dzisiaj kupiłem...

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Moderator: xenomorph

Re: Dzisiaj kupiłem...

Postprzez Paweł Czarnocki » niedziela, 5 października 2008, 11:16

Krzysztofoslaw napisał(a):
Obrazek

Oooo kongratulejszyn Krzysztofosławie. Ten CZAFI z Italeri to bardzo ładny model. Miło się skleja i nawet bez blaszek wygląda ładnie a jak jeszcze go oblepisz blaszkami to będzie super. No jedynie gąski by mogły być z miększego plastiku ale ogólnie modelik ładny. Z Italeri w 1\35 polecam Ci również M-47 Patton.
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Akahoshi » niedziela, 5 października 2008, 17:51

Potwierdzam to, co wyżej napisał Paweł. Jeden z lepszych modeli Italeri, które sklejałem.

Krzyśku, dzięki za życzenia. Wiem, że Cię na tego 7TP ostatnio cisnęło. Będziesz go budował gołego, czy jakieś blachy dorzucasz? Dobrze by było wymienić gąski na ogniwka, bo te zestawowe kawałki gumy niczego sensownego nie przypominają.
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Postprzez Krzysztofoslaw » poniedziałek, 6 października 2008, 08:56

Robię go (w zasadzie go już zrobiłem, tylko pociągnę jeden kolorek) na rozgrzewkę. Niewiele szpachlując, nic nie przerabiając. Gąski póki co skrócę i założę. Z czasem wymienię. Mam ochotę na te blaszki do "czafika" i są one teraz priorytetowe.
Mam nadzieję, że wyjdzie mi model lepszy od poprzedniego, a z poprzedniego byłem zadowolony ;)
Krzysztofoslaw

Postprzez Kacperek315 » poniedziałek, 6 października 2008, 15:31

Dzisiejszy zakup od pewnego znajomego modelarza:
Obrazek.

Pozdrawiam Kacperek
Kacperek315

Postprzez Paweł Czarnocki » poniedziałek, 6 października 2008, 17:33

Kacperek315 napisał(a):Dzisiejszy zakup od pewnego znajomego modelarza:
Obrazek.

Oooooo Twoje modelarstwo idzie w dobrym kierunku. Tylko nie sklejaj tych niemieckich paskudztw jak to szare w tle :lol:
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Postprzez Kacperek315 » poniedziałek, 6 października 2008, 17:44

Paweł Czarnocki napisał(a):Oooooo Twoje modelarstwo idzie w dobrym kierunku

Ojj, idzie, idzie tylko, że powoli bo tego modelu to dłuuuuugo szukałem.
Paweł Czarnocki napisał(a):Tylko nie sklejaj tych niemieckich paskudztw jak to szare w tle

A dlaczego nie? Np. teraz chce wykonać rozwalony Pz.Kpfw. I, a obok niego przejeżdżający właśnie ten samochód pancerny i tankietke. Więc raczej trzeba sklejić coś niemieckiego.

Pozdrawiam Kacperek
Kacperek315

Postprzez Krzysztofoslaw » wtorek, 7 października 2008, 14:14

Zamiast blaszek, póki co mam cosik takiego:
Obrazek

Kacperek315 powiedz coś więcej na temat tego samochodu. Jak pierwsze wrażenie, gdzie to dostałeś itp. :)
Krzysztofoslaw

Postprzez Kacperek315 » wtorek, 7 października 2008, 18:52

Model dostałem u pewnego modelarza, który pracuje w Muzeum Pola Bitwy Nad Bzurą w Sochaczewie i ta sama osoba prowadziła klub modelarstwa (który po jakimś czasie się rozpadł).
Pierwsze wrażenie co do modelu nie było dla mnie niczym nowym bo ten sam model już widziałem ze 2-3 lata temu u tej samej osoby. Koła w modelu są gumowe (dość dobre). Wypraski też nie są złe, ale jest troche nadlewek (które da się skorygować) i jest trochę śladów po wypychaczach. Trochę części przydałoby się zamienić, ale da się to zrobić. Narazie wole czekać z pracami nad nim, aż właśnie replika tego samochodu w skali 1:1 będzie się znajdowała przez zimę we wcześniej wymienionym muzeum (ta sama replika bierze udział w rekonstrukcjach z września 39).
Jakby ktoś chciał mógłbym zamieścić fotki samych ramek.
Za model dałęm 20 zł.

Pozdrawiam Kacperek
Kacperek315

Postprzez Michal » piątek, 10 października 2008, 17:29

A ja kupiłem dwa klejne pojazdy z ICM-u w 1:72:
BM-21 Grad
Obrazek
I Ural-375A w wersji wozu dowodzenia
Obrazek
Jeżeli tylko wykombinuję jak zrobić polskie numery rejestracyjne na drzwiach to obydwa będą w polskim malowaniu. Albo założę że Amba zeżarła szablony oraz pędzle i numerów nie wymalowali.
Fotki wzięte ze strony sklepu http://dudus.com.pl/ w którym kupiłem modele.
Michal

Postprzez Jostein » piątek, 10 października 2008, 18:07

Dzisiejszy zakup:
Obrazek
malowania - sztuk trzy. Wszystkie polskie:
Obrazek
Jostein

Postprzez Sherman » piątek, 10 października 2008, 18:33

Jostein, mam nadzieję, że wiesz że trochę pracy Cie z tym modelem czeka. Dragon nie wiedzieć ko końca czemu wyposażył kadłub M4 w elementy z M4A4, gniazdo anteny w kadłubie i co bardziej widoczne kopułki kierowcy i pomocnika, niestety bardzo różne od tych z M4. Sam kupiłem 2 takie i jeszcze M4 z kominami. Czekam teraz na zamówione Firefly z UMa.
Ostatnio edytowano niedziela, 12 października 2008, 00:45 przez Sherman, łącznie edytowano 1 raz
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez mysiek13 » sobota, 11 października 2008, 09:29

Witam
Też skusiłem się na tego Dragona, chciałbym go trochę "uzgodnić" z oryginałem. Jeśli gniazdo anteny raczej nietrudno usunąć, to te kopułki brzmią groźniej.

Drogi Szermanie - Masz może fotki, rysunki lub linki do takowyż, aby poprawić te elementy?

A tak poza tym to nie ma co zbytnio narzekać. Unifikacja form to wg mnie zło konieczne. (Pamiętacie Hurricane z Hase jakie miały przez to babole - Mk I miał kupe elementów do Mk II i na odwrót?) A do tego komplet polskich kalek, uważam ten model za duzy "+" dla smoka :D

Pozdro
Michał

Pisownia
xenomorph
mysiek13

Postprzez mysiek13 » sobota, 11 października 2008, 11:28

Witam i ja chciałem się pochwalić ostatnimi zakupami, rozliczyłem delegacje z całego miesiąca i znowu zapełniłem szafę :)

Obrazek
Część z Alledrogo, część kupione w hobbysta.pl ( mają rewelacyjne ceny UM, a że są z Dąbrowy Górn to mogę sobie odebrać osobiście i mam naprawdę tanio :lol: ), część od znajomych (szczególne pozdrowienia dla Mateusza za "samobieżną ustanowkę").

Obrazek

I jeden hit - byłem sobie w piatek w modelarskim w Katowicach a tam wyprzedaż staroci - kupiłem fototrawione koła do rowerów/samolotów z I wojny, bramę, trochę żywicznych odlewów bez pudełek ( tracki do t34, silniki pratt&whitney, stare airesy bez pudełek) po 1pln sztuka, oraz a5m z fujimi bez "szybki" za 5pln reszta w całości jeszcze wypraski zafoliowane :D żona mi niestety nie uwierzyła i węszy grubszą defraudację fundusz :lol: :mrgreen: :P y
Obrazek

Pozdro
Michał
mysiek13

Postprzez Kacperek315 » piątek, 17 października 2008, 18:55

Ja dzisiaj kupiłem ten model od modelarza, który odsprzedaje swój mały magazyn. Model jest bez pudełka i bez kalek, ale cena 7zł skusiła mnie do jego zakupu.
http://www.hobbysta.pl/leopard-a4-p-3267.html
Jakaś firma produkuje kalki do takowych modeli?
Kacperek315

Postprzez Michal » piątek, 17 października 2008, 19:14

Kacperek315 - kalki można by podebrać od (jak dla mnie dużo lepszego) modelu Leoparda 2A4 produkcji Dragona. Dragon daje kalki na sporą ilość różnych malowań (w tym polskie). Ja właśnie polskie wykorzystałem, pozostałe nie są mi potrzebne, jeżeli jesteś zainteresowany odezwij się na PW.
Michal

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie