Wiadomo, pod latarnią najciemniej.
Cały czas nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie widziałem Morane'a z Indochin. I nagle olśnienie!
Przecież 'stoi' jak byk na okładce monografii P-36 z Militariów, którą ostatnio 'wałkowałem' a propos koloru wnętrza amerykańskiej maszyny.
Opis obrazka z okładki informuje, że jest to maszyna z EC 2/596 podczas walki nad Nakorn Wat z dwoma tajskimi Hawkami 10 stycznia 1941.
(przepraszam za jakość - robione aparatem, skaner mam w pracy)Jeszcze lepsze, że przy okazji znalazłem na dysku te dwa ciekawe obrazki, których istnienie też mi się kołatało gdzieś tam w podświadomości

. Mam kilkadziesiąt gigabajtów różnych materiałów modelarskich na dysku - zgranych z sieci modeli, recenzji, ciekawych dyskusji z różnych for itp. Wszystko (większość w każdym bądź razie) posegregowane według typów czołgów, samolotów itd. Również osobny katalog dla MS-406. No i pech, że akurat te rysunki do niego nie trafiły, a były w jednym z roboczych, przeznaczonych do 'segregacji'. Mam jednak nadzieję, że nie jest za późno i rysunki Ci się przydadzą.
Malowania są co prawda z okresu trochę późniejszego i z żółto-czerwonymi 'papugami', ale widać na nich fragment kamuflażu oraz oznaczenia.
Jarek