Derdek napisał(a):Nie znam tego zestawu ale ciekawym czy ta wieża to też RPM?
no to jeśli masz słabe nerwy, to muszę ci powiedieć, ze nie chcesz go poznać.
tak w skrócie:
nic do siebie nie pasuje. elementy kadłuba koszmarnie zwichrowane, miejscami kompletnie nie spasowane (z przodu to ziała dziura na pól centymetra)
wlaz tez trzeba bylo robić od podstaw, bo miał nie dość że kształt nieodpowiedni, to jescze w wypraskach znajdujemy lustrzane odbicie tego co być powinno.
koła wymyślone ładnie, skonstruowane fatalnie. 'klocki' na obwodzie składają sie z dwóch identycznych połowek- na kole tylnym trzeba wypełniac przerwe pomiędzy nimi- plastikiem, bo szpachla na szczelinę mierzącą ponad milimetr to nie bardzo się nadaje. w przednich się nie bawiłem- na scisk i zalewamy klejem- potem darcie pilnikiem. o spasowaniu nie wspomnę, szkoda nerwów
wieżyczka- z zestawu (tak swoją drogą, dostępna jest takze jako osobny model). teoretycznie z pełnym wnętrzem, choć to raczej improwizacja 'na temat'. niemniej jednak chyba najlepiej 'składalna' część zestawu
łancuszków nie maluję. nie maluję, jak nie mam mozliwosci pomalowania ich razem z całym modelem, najpierw warstwą farby podkładowej, potem kolejnymi. tu nie bardzo miałem jak to zrobic. to znaczy było by to wykonalne, nawet przy tym, że tylne koło malowałem osobno, ale model robiłem gdzie indziej, zapas łancuszków miałem gdzie indziej, doklejałem je na minute przed zrobieniem zdjęć..
Jarek Gurgul napisał(a):Widzę Kamil, że sporo czasu poświęciłeś na brudzenie modelu.
no ze trzy godziny. akurat brudzenie było podczas prac nad tym modelem jak deser..
w temacie malowania wiecej sie narobiłem przy podkładzie na kołach, bo niewiedzieć czemu nie skleiłem 'klocków' na sztywno..