Pomocy! Fairey Fulmar MK.I 1/48 MPM

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Pomocy! Fairey Fulmar MK.I 1/48 MPM

Postprzez Robert Thorz » niedziela, 2 listopada 2008, 13:36

Witam serdecznie.
Jako iż nie jestem specjalistą w brytyjskich maszynach pokładowych, prosił bym o małą pomoc. Mianowicie, wspaniałomyślna firma MPM w swojej instrukcji nie podała jakiego koloru użyć w kokpicie i wnękach podwozia. Niestety materiały dostępne w sieci nie pomogły mi w odgadnięciu tej zagadki. Trzeba przyznać że zasób materiałów na temat tego samoloty jest nadzwyczaj skromny. Jeśli znalazł by się Ktoś tak uprzejmy i oświecił mnie"Szaraka" jakimi lakierami mam potraktować te elementy, lub zapodał by jakąś fotką , to był bym dozgonnie wdzięczny :mrgreen:

Pozdrawiam

Bercik from IPMS Silesia
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
http://www.ipmspolska.org.pl/
Robert Thorz

Reklama

Re: Pomocy! Fairey Fulmar MK.I 1/48 MPM

Postprzez Gienek » niedziela, 2 listopada 2008, 14:07

W „4+ Publication” oraz „Warpaint No.41" kolorowe zdjęcia (nierestaurowanych) Fulmarów wskazują na:
- kokpit: “Interior Green”
- komory podwozia i ich pokrywy od wewnątrz: kolor spodu
I to według mnie jest prawidłowe i logiczne (Fulmar <-- Battle).
Gienek

Postprzez Robert Thorz » niedziela, 2 listopada 2008, 22:49

Wielkie dzięki za odzew. To teraz moge się zabierać za budowę. A jestem ciekaw czy Ktoś z naszych szanownych forumowiczów ma zestaw edka ( nomen omen MPM ) i co jest napisane w instrukcji. :P Ale przypuszczam że Czesi opierali się właśnie o materiały dostępny w "4+".

Pozdrawiam gorąco 8-)
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
http://www.ipmspolska.org.pl/
Robert Thorz

Postprzez Jacek Bzunek » poniedziałek, 3 listopada 2008, 08:08

Instrukcja możesz sam ściągnąć ze strony Eduarda.
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste