HunteR ORKi w 28mm - czyli coś z Hobbita

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

HunteR ORKi w 28mm - czyli coś z Hobbita

Postprzez KędzioR_vo » środa, 2 października 2013, 10:18

Witam!

Jak się właśnie okazało, ostatnie figurki wrzuciłem tu w 2012 roku, ale to niestety pokazuje dość dobrze moją częstotliwość kończenia projektów. Aczkolwiek teraz pochwalę się ładnymi figurkami łowców orkowych, których można było oglądać w pierwszej części Hobbita, i których jeszcze zobaczymy w kolejnych ;)

Figurki firmie GW wyszły naprawdę świetnie, to najlepsze z ich plastików, jakie widziałem. Acz trochę też je konwertowałem. Rzeźbiłem też częściowo własnych dowódców, co widać na przykład tutaj:
Obrazek
Są to konwertowane figurki ghouli z firmy Mantic Games.
Lubię zwłaszcza tego z lewej, zwanego Głowaczem, gdyż prezentuje dobre podejście - cokolwiek robisz, rób to z głową! :P

Ogół prac związanych z konwersjami i malowaniem można obejrzeć TUTAJ.

Natomiast efekty końcowe wyglądają tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

HunteR ORKi stały się częścią mojej sporej, bo liczącej już grubo ponad 150 figurek armii Zła do gry LotR (aktualnie Hobbit), której mały fragment można zobaczyć TUTAJ.

Już nie męczę, znudzonych życiem zapraszam do obejrzenia psychopatycznie większej ilości zdjęć bezpośrednio w PhotoBucketowym Albumie - tam rózne zbliżenia, portrety, detale itp :)

PozdRawiam
KędzioR_vo

Reklama

Re: HunteR ORKi w 28mm - czyli coś z Hobbita

Postprzez Ave » środa, 2 października 2013, 18:09

Dla mnie taka skala w figurkach ociera się o masochizm, ale bardzo fajne te paskudy :->
Obrazek
Marcin
Ave

Re: HunteR ORKi w 28mm - czyli coś z Hobbita

Postprzez Caramba » czwartek, 3 października 2013, 19:27

Skala zdecydowanie nie moja. Podziwiam, że potrafisz zrobić konwersję i jeszcze to pomalować. Gratulacje! Dobra robota!
Caramba

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek