merlin_PL napisał(a):Podoba się . Im bardziej wchodzisz w klimaty sci - fi tym lepiej Ci idzie . Ciekaw jestem kolorystki.
Przyznam sztuka sci-fi mnie trochę pociąga. Tu ma się ogromne, nieograniczone pole do popisu. Do tego nie trzeba pisać ideologicznej podstawy programowej, aby praca była zrozumiała, ani nie trzeba tłumaczyć się ze swoich dzieł.
Przyznam nie mam pomysłu na kolor i nie rozważałem jeszcze nad tym.
odimichal napisał(a):Kolorystyki to u Piotra łatwo się domyślić :-)

odi, kojarzyłem ten nick tylko nie wiedziałem skąd…piękna seria bardzo udanych zdjęć gratuluję …na pewno nie będzie w pustynnym kamuflażu.

Siema napisał(a):Jestem ciekaw jaką broń im wciśniesz

piotr dmitruk napisał(a):Bez co najmniej długolufej półcalówki, nie będzie efektu!
Nic spektakularnego raczej nie będzie, choć z początku miałem zamiar zbudować coś na wzór starej dubeltówki z długą lufą.
Karabinek:
Do wykonania kolby tak jak w przypadku stabilizatora kolana posłużyło zawieszenia Opla. Zamek to część tylnego haka od pojazdu Pz IV, z doklejonym fragmentem resoru od Pz II. Przyrządy celownicze - tu gdzie okular to odcięty w połowie dalmierz, tuba lornety z pocisku współczesnego czołgu Abrams. Magazynek pochodzi od niemieckiego działka pelot. Karbowana lufa to fragment rury wydechowej - niestety nie pamiętam, od jakiego modelu. Tłumik - zwinięty w ciasny rulon papier. Składane podpórki z plastikowych pręcików. Całość zamaskowana papierem chusteczki higienicznej nasączonej klejem CA. Brakujący pasek u broni wykonam dopiero na sam koniec pracy.

Tymczasem na wyposażeniu wojaka…klimatyzator...