Ar 234 C-3 w/V-1 HUCKEPACK

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: Ar-234C-3w/V-1 HUCKEPACK

Postprzez Bercik » piątek, 21 listopada 2008, 14:15

Dokładnie, taki ich "urok" :) Hiena mam, też jest szpachlówkożerny, jest z resztą kilka relacji na w/w forum, to samo He-219. Szczególnie ciekawa jest wersja B-1 wydana jakiś czas temu. Jest tam przedłużone oszklenie kabiny, jakby ze stanowiskiem strzelca. Niestety kokpit jest do wersji normalnej, samego stanowiska, a nawet widocznego na pudełkowym rysunku kaemu nie uświadczysz, a patrząc przez szybkę, w pewnym momencie kokpit się kończy i widać całkiem sporą dziurę :lol:
P-61 - po wstępnych przymiarkach, przynajmniej cześć wymienionych problemów się powtarza, wyjdzie w praniu. Ale często odpowiedników nie ma, więc pozostaje podwinąć rękawy i robić ;o)
Obrazek
Obrazek
Bercik

Reklama

Postprzez Kuba P. » piątek, 21 listopada 2008, 14:21

O, zapomniałem o He 219. Też miałem, wersja niby A-0...
Błędów merytorycznych sporo, detale takie sobie, montaż to gehenna.
Ale za to jakim kultem owiany był ten model parę (paręnaście?) lat temu!
Kuba P.

Postprzez Artur R. » piątek, 21 listopada 2008, 14:23

Wo, wo wo. Z tego co napisaliście to cześć moge potwierdzić:
Kuba Plewka napisał(a):wielka podnietka w pudełku, posmak unikatu, dużo fajnych detali, super tematy

A co zmontażem? Zobaczymy. A myślicie że zestaw blaszek doAr-234B Edka byłby dobry do mojej wersji C ?
Bercik napisał(a):Szczegóły np. tutaj:
http://modelforum.upce.cz/forum/viewtop ... =arado+234

Bardzo ciekawa relacja, a i przestraszyć potrafi jak przy dobrym (teoretycznie) modelu mozna użyć dużo szpachli. :-/
Artur R.

Postprzez Kuba P. » piątek, 21 listopada 2008, 14:26

Artur R. napisał(a):A myślicie że zestaw blaszek doAr-234B Edka byłby dobry do mojej wersji C ?

Częściowo. Można użyć części blaszek przy elementach płatowca, podwozia. W kabinie wykorzystasz pasy i w zasadzie niewiele więcej.
Kuba P.

Postprzez Artur R. » piątek, 21 listopada 2008, 14:59

A ha... :roll:
Artur R.

Postprzez Bercik » piątek, 21 listopada 2008, 19:45

Nie kojarzę teraz i nie mam możliwości sprawdzić, ale czy sam Dragon nie dał też jakiejś mikro blaszki?
Obrazek
Obrazek
Bercik

Postprzez caughtinthemiddle » piątek, 21 listopada 2008, 21:23

Dał, nawiasem mówiąc Edek robił (robi?) też blaszkę do wersji C, gdzieś tam mi się wala po chałupie, jak znajdę, to pokażę.
Swoją drogą, to obie blaszki do Arado w zderzeniu wielkości i zawartości z ceną powodują pusty śmiech, usiłowałem swego czasu namówić Detail Model (notabene fajny set do He 219 produkującego) bądź Quickboosta/Airesa do zainteresowania się Blitzem, ale bezskutecznie.
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Postprzez Artur R. » sobota, 22 listopada 2008, 10:27

Bercik napisał(a):Nie kojarzę teraz i nie mam możliwości sprawdzić, ale czy sam Dragon nie dał też jakiejś mikro blaszki?

Tak dokładnie, ma tam ok. pięcoiu części.
caughtinthemiddle napisał(a):nawiasem mówiąc Edek robił (robi?) też blaszkę do wersji C, gdzieś tam mi się wala po chałupie, jak znajdę, to pokażę.

A to nie jest w podziałce '48 ? ? ? A jeżeli byłaby to '72 to byłbyś zainteresowany sprzedażą?
Artur R.

Postprzez caughtinthemiddle » niedziela, 23 listopada 2008, 19:19

Artur R. napisał(a):
Bercik napisał(a):Nie kojarzę teraz i nie mam możliwości sprawdzić, ale czy sam Dragon nie dał też jakiejś mikro blaszki?

Tak dokładnie, ma tam ok. pięcoiu części.
caughtinthemiddle napisał(a):nawiasem mówiąc Edek robił (robi?) też blaszkę do wersji C, gdzieś tam mi się wala po chałupie, jak znajdę, to pokażę.

A to nie jest w podziałce '48 ? ? ? A jeżeli byłaby to '72 to byłbyś zainteresowany sprzedażą?

W 72 jak najbardziej, 48ki bym nie kupił ;o) Swoją drogą, to zielonego pojęcia nie mam, skąd mam tę blaszkę:
Obrazek
Przykro mi, nie sprzedam, mam 4 Blitze różnych wersji w magazynie, jednym z nich jest właśnie Ar 234 C.
caughtinthemiddle

Re: Ar 234 C-3 w/V-1 HUCKEPACK

Postprzez Artur R. » poniedziałek, 24 listopada 2008, 19:54

caughtinthemiddle napisał(a):Przykro mi, nie sprzedam, mam 4 Blitze różnych wersji w magazynie, jednym z nich jest właśnie Ar 234 C.

Dobra spox... :)
A tak to ciekawa. W polskich sklepach nie widziałem takowej... :-/
Artur R.

Postprzez caughtinthemiddle » wtorek, 25 listopada 2008, 23:59

Już dawno poza katalogiem, zresztą nie jestem pewien, czy w wakacje Edek i tej do Ar 234B nie wyrzucił :?
caughtinthemiddle

Postprzez Artur R. » środa, 26 listopada 2008, 14:20

Co do "B" to jeszcze nie, bo właśnie wczoraj zamówiłem, i jestem na 90% pewien że będzie.
Artur R.

Postprzez Artur R. » niedziela, 11 stycznia 2009, 20:32

Witam!
Mam pytanie. Patrząc na tą grafikę możecie mi podać nazwy kolorów (rlm??) które są potrzebne do namalowania kamuflażu?
Z góry wielkie dzięki.
Obrazek

A tak wygląda blaszka do Ardo którą zamówiłem. Ta mniejsza to jest blaszka zestawowa, załączona do zestawu Dragona.
Obrazek
Artur R.

Postprzez Bercik » niedziela, 11 stycznia 2009, 22:18

Tak patrząc na grafikę to RLM81 i 83 czyli brązowo fioletowy i ciemny zielony. Ale o standardach malowania to niech się wypowie kto inny :)
Obrazek
Obrazek
Bercik

Postprzez Artur R. » poniedziałek, 12 stycznia 2009, 16:06

Narazie to są przygotowania do kupna, więc jeszcze wszytko do ugadania.
A tak to zapraszam. Podaje tylkko sznurek bo ze względów regulaminowych nie mogę postawić relacji tutaj.

http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=110 ... sc&start=0

Pozdrawiam i zapraszam Artur
Artur R.

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste