Pz.Kpfw. 38(t) - Uni Model 1:72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Pz.Kpfw. 38(t) - Uni Model 1:72

Postprzez Eisspin » niedziela, 20 października 2013, 14:16

Miało być szybko i przyjemnie, ale obowiązki pozwoliły dopiero niedawno zakończyć temat. Model znalazłem w szafie i stwierdziłem, że można by go zrobić w oparciu o chemię, którą mam, bo "co ma leżeć i miejsce zawalać".

Model mocno eksperymentalny, brak doświadczenia, odpowiednich narzędzi i skala przełożyły się na taki, a nie inny efekt. Uważam, iz przesadziłem z brudzeniem, ale wychodze z założenia, że jak nie zrobisz, to sie nie nauczysz ;o)

Napewno jakiś pojazd jeszcze kiedyś zrobię. Spodobały mi się siedemdwójki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jedno ujęcie w dwóch wersjach, przed i po obróbce(sam nie wiem, która bliższa rzeczywistości):
Obrazek
Obrazek
Eisspin

Reklama

Re: Pz.Kpfw. 38(t) - Uni Model 1:72

Postprzez Jaro1941 » niedziela, 20 października 2013, 14:24

Na pancerce się nie znam więc ogniw gąsek nie będe liczył :P Jeśli tak jak napisałeś faktycznie się czegoś nauczyłeś i wyniosłeś z modelu jakieś doświadczenie i kładziesz go na miejsce z uśmiechem to model jak najbardziej udany ;o)
Jaro1941

Postprzez Eisspin » niedziela, 20 października 2013, 14:40

Jaro1941 napisał(a):Na pancerce się nie znam więc ogniw gąsek nie będe liczył :P

Chyba wiem, o co Ci chodzi. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że po perypetiach z lewą taśmą gąsiennicy, prawa wyszła mi lepiej ;o)
Eisspin

Postprzez Jaro1941 » niedziela, 20 października 2013, 14:44

Eisspin napisał(a):(..) po perypetiach z lewą taśmą gąsiennicy, prawa wyszła mi lepiej ;o)

To coś z nią jest nie tak? :shock: To jest chyba z Twojej strony coś w stylu ,,nadinterpretacji". Szczerze mówiąc nic takiego nie widziałem i na temat wyglądu modelu nie mam żadnych uwag :D
Jaro1941

Postprzez Eisspin » niedziela, 20 października 2013, 20:28

Ja wiem, że mi się nie do końca zgrały ogniwa lewej gąsiennicy, więc pewnie dlatego tak to odebrałem, pełen luz ;o) Mankament, o którym myślę widać zresztą na jednym ze zdjęć.

Wszelkie uwagi krytyczne mile widziane :)
Eisspin

Postprzez Michał_pancerny » poniedziałek, 21 października 2013, 08:56

Model bardzo ładnie wykonany. A co do gąsienic ja też z nimi miałem "przeboje" przy moim viewtopic.php?f=170&t=43841
Pozdrawiam
PS
Ale Twoje wykonanie będzie dla mnie jednym z wzorów do naśladowania:)
Michał_pancerny

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria