Ze względu na te szczebelki na korpusie wózka nie do końca wydaje mi się to takie łatwe, przynajmniej patrząc na to jak wyglądają u mnie te gorzej odlane ramki.
Korekty czekają Cię też w okolicy włazów kadłubowych i wieży.
Zacznijmy od kadłuba. UM daje jakieś takie zaoblone klocki które nie przypominają niczego co występowało na Shermanach

na szczęście w M4A4 będziesz mieć "szerokie" stanowiska, więc da się je wyciosać z tego co daje UM.

Z detali które są typowe dla M4A4 będzie też trzeba dodać małe płytki przy listwie osłaniającej podstawę wieży

Najgorzej w UMie wyglądają wentylatory na górze kadłuba, ale nie bardzo jest z czego je dorobić :/
Co do reszty oglądnij tą stronkę (genialna jeśli chodzi o Shermany i ich warianty produkcyjne)
http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/manufacturer/m4a4/m4a4_variants.htmlWieża ma dwa słabe punkty, pierwszym jest tył czyli nisza na radiostację. W modelu UMa wieża kończy się takim równo pościnanym bloczkiem, brak jej zaobleń odlewu

Drugi ważny feler to kiepsko zrobiony pistol port

Poprawki wymaga też profil odlewu dzwonu wieży pod włazem dowódcy jak i sam właz.

W Firefly będziesz też musiał dorobić wieży policzek o którym UM zapomniał

Mam nadzieję że ta porcja zdjęć Cię nie zniechęciła. Ile z tego zdecydujesz się poprawić w swoim modelu sam zdecydujesz. Ja Cię będę dopingował do poprawienia jak największej ilości tych detali

Natomiast wracając do tego FF ze zdjęcia które wkleiłem wcześniej, gąsienice użyte do dopancerzenia wozu to głównie t62 i t54e2 więc nic czym w tej chwili dysponujesz (Dragon, Extratech/Eduard). Po wstępnym "przeleceniu w głowie" mojej listy M4A4 mogę mieć jakieś wolne kapcie od Dragona, ale jeszcze sprawdzę

Jak znajdę to dostaniesz, pewnie jeszcze coś tam uskrobię i dorzucę.
Acha, bodaj RB robi fajną lufę do 17pdr, warto wymienić tą od UMa.
Zdjęć polskich jeszcze poszukam, ale to już jutro

W malinowym chruśniaku.