Lvt(A)-1 z Pelieu

zdjęcie z albumu na wordpress.com
Co to za malowanie? Znalazłem tylko to zdjęcie (i luźną inspirację tym malowaniem na gotowcu z Altayi) opisane jako Pelieu, ale bez jednostki czy jakichkolwiek informacji. Ktoś coś wie więcej o tym malowaniu? Bo wygląda pięknie
Lvt(A)-4

zdjęcie z magazynu LIFE via Missing-lynx
Nie wiem gdzie zrobiono to zdjęcie, ilustrowało posta z lvt(A)-1 Wildera na ML, ale że były tam i zdjęcia prototypu z wieżą od M24 ciężko mi brać za pewnik że to zdjęcie z Saipanu (takie malowanie miał jego model). Na armoramie trafiłem też na warsztat z tą wersją i malowaniem armtanka w całości na niebiesko (ale z niehistorycznymi co zaznaczył autor oznaczeniami).
Zasadniczo moje pytanie jest takie - czy na Saipanie lub inszej wyspie na Pacyfiku lądowały takie lvt(a)-4rki w malowaniu niebieskim? Jeśli tak to jakie oznaczenia powinny nosić, może są jakieś ciekawe zdjęcia konkretnych egzemplarzy? Podoba mi się idea niebieskiego armtanka (początkowo niebieska miała być jedynka, ale patrz pierwsze zdjęcie
Moja wiedza o malowaniu pojazdów USMC jest żadna więc proszę o pomoc bardziej ogarniętych w temacie kolegów.