To moja pierwsza diorama na forum. Pomysł na nią rodził mi się w głowie od jakiegoś czasu, ale ostatnio brakuje mi czasu i pomyślałem, że jak założę wątek to mnie to zmotywuje
Przedstawię głównych bohaterów:
BTR-152 Skif
Ten oto staruszek leżał w składziku od paru lat, składałem go jeszcze w gimnazjum i pomyślałem, że dam mu drugie życie.
Wstępnie obrobiony:

Wywaliłem wnętrze, wyciąłem osłonę skrzyni biegów, zdemontowałem podwozie. Następnie surfacer i zacząłem wyżywać się na nim aerografem:

Malowany wstępnie zestawem Lifecolora do rdzy i kurzu. Dalej mam delikatny problem z tymi farbami i levelling thinnerem- raz wychodzi ładnie rozmieszana, raz za gęsta, raz coś jak zważona śmietana
Planuję w następnym kroku urozmaicić jeszcze rdzę.
Kolejny bohater już troszkę nowszy, mniej zniszczony
Toyota Hilux od Meng

Cienka warstewka Surfacera, czas zabrać się za wnętrze.
Ostatni bohaterowie są bardziej żywi, choć w moim wykonaniu wyglądają jak potworki. Nie potrafię malować twarzy, choć wciąż się uczę

Planuję jeszcze jednego bohatera w postaci figurki oraz, w zależności od tego, jak pójdzie mi z wrakiem BTR-a, jeszcze jeden wrak (Pawle, oferta nadal aktualna?
Dioramka ma być w Afgańskich klimatach. Co do scenerii to jeszcze zastanawiam się co umieścić na podstawce.
To mój pierwszy wrak i proszę o śmiałe wytykanie błędów