przez Fred-k2 » środa, 30 października 2013, 23:32
Trochę czasu minęło od ostatniego wpisu ale w końcu jestem, powracam i zamierzam dokończyć Porsche
Na początek zająłem się oszkleniem, chciałem wykonać maski w Corelu i wyciąć je na ploterze ale koniec końców skończyło się na taśmie maskującej i skalpelu. To samo powtórzyłem na kloszach świateł. Chrom (pomijając odbłyśnik) zastąpiłem metalizerem Magnesium
Jutro jadę do Tomka po bezbarwny i na dniach mam zamiar kłaść pierwszy raz dwuskładnikowy lakier, oby znowu nie skończyło się na docie...
przez Fred-k2 » niedziela, 3 listopada 2013, 21:40
Nadwozie w kolorze i po werniksie. Lakier położyłem dość grubo, po wyschnięciu przeleciałem wszystko papierem 2500 żeby ściąć skórkę, potem polerowanie papierami Micromesh i pastami polerskimi, po 4 godzinach ładnie się błyszczy ;) Zdjęcia po częściowym uzbrojeniu w światła itp. Zostały drobnostki i zrobienie felg.
Zauważyłem, że nie zalałem linii podziału przy wlewie paliwa. Zdjęcia jakieś kiepskie mi wyszły, sorry
Dwa dni, a Ty "wydotowałeś", nałożyłeś dwa kolory, bezbarwny i zrobiłeś polerkę? Masz jakiś spowalniacz czasu? Zacnie to wygląda, to chyba najlepsza "reinkarnacja kolorystyczna" tej karoserii - oby ostatnia