EUROMODELPLUS - Wschowa. T. Ch.

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

EUROMODELPLUS - Wschowa. T. Ch.

Postprzez rotpol13 » poniedziałek, 4 listopada 2013, 13:17

Czy któryś z Kolegów forumowiczów miał wątpliwą przyjemność coś kupić na http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=558544 lub EUROMODELPLUS - wschowa lub http://allegro.pl/show_user.php?uid=13008108.
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Reklama

Re: EUROMODELPLUS - Wschowa. T. Ch.

Postprzez yzerman » poniedziałek, 4 listopada 2013, 13:30

Ja miałem tę wątpliwą przyjemność...
Chciałbym też dodać jeszcze jedno konto do pakietu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=26497545
To ponoć konto syna...

Część figurek dotarła do mnie, na inne czekam od ponad 2 miesięcy... Połowa tych co otrzymałem miała źle odlane elementy. Odesłałem je spowrotem i znowu - jak kamień w wodę...
Sprawę oczywiście zgłosiłem na Allegro i wybieram się na policję... Niewielkie to pieniądze ale nie daruję...

Aha i nie sugerujcie się pięknymi zdjęciami z logo Alpine Miniatures i innymi. T. Ch. Sprzedaje oczywiście KOPIE - samoróbki, nie zawsze dobrej jakości... Ciekaw jestem co na to prawnicy tych firm, które są jawnie okradane...
yzerman

Postprzez war_men » poniedziałek, 4 listopada 2013, 16:38

ja miałem przyjemność z tym panem tzn tadeusz 33 kupiłem w bardzo dobre cenie br 52 i nie narzekam, ale ci Koledzy którzy kupują podróbki powinni się liczyć z tym że nie wszystko się w nich udaje odlać itd. Uczciwość sprzedającego to inna kwestia choć lepszy był gość o nazwie endriulive (lub coś takiego) ten ludzi zwodził po 3 miesiące.
war_men

Postprzez yzerman » poniedziałek, 4 listopada 2013, 19:18

Rozumiem że koledze nie przeszkadza że zamiast oryginałów T.Ch. sprzedaje podróbki?
Nie przeszkadza też że kradnie własność Alpine Miniatures i innych firm??

Rozumiem - ważne że kupiłem tanio... To takie polskie... To nic że kogoś okradają - ważne że ja mam tanio...

A tak na marginesie - Allegro ZABRANIA sprzedaży podróbek, więc kupując figurkę nie muszę się zastanawiać czy to oryginał czy kopia. Zresztą zdjęcia z logo Alpine Miniatures mówią same za siebie...
yzerman

Postprzez war_men » wtorek, 5 listopada 2013, 16:21

Rozumiem - ważne że kupiłem tanio... To takie polskie... To nic że kogoś okradają - ważne że ja mam tanio...
nie wiem do czego kolega pije ale br 52 to lokomotywa niemiecka też jest przeceniona (jak u kolegi na allegro czy na forum) i jakoś nikt nie docieka czy kolega przywiózł w walizce z chin czy dostał w paczce z napisem gift żeby nie płacić cła. A co do okradania innych firm to allegro nie powinno wystawiać takich aukcji bo przecież widać że to podróbki.
war_men

Postprzez waran » wtorek, 5 listopada 2013, 17:45

Kolego, Allegro nie jest instytucją śledczą, jeśli widzę podróbkę, sam muszę zgłosić im w formularzu- zgłoś nadużycie. Na allegro sprzedaje się tysiące podróbek, wystarczy zerknąć na topowe firmy odzieżowe, zegarki, perfumy. Allegro ma to w nosie, za wystawienie i sprzedaż mają kasę. Co do okradania i kupowania podróbek- tak to u nas już jest, że płotki to by się karało a prawdziwych złodziei państwowych, łapówkarzy itp. itd. ciężko ukarać. Żeby nie było, nie jestem modelarzem figurek , raz w roku kupuję na tym portalu jedną podróbkę popiersia, związaną z lotnictwem. Mój portfel , moje sumienie, i opinie mam w nosie. Dwudziestokrotnie więcej kasy wydaję na oryginały.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez yzerman » wtorek, 5 listopada 2013, 22:48

waran napisał(a): Co do okradania i kupowania podróbek- tak to u nas już jest, że płotki to by się karało a prawdziwych złodziei państwowych, łapówkarzy itp. itd. ciężko ukarać.

A to ciekawe... Całkiem niezłe usprawiedliwienie dla łamania przez siebie prawa...

A jeśli chodzi o Allegro - to niestety prawda :( Zgłosiłem aukcje jako niezgodne z regulaminem Allegro. Dostałem odpowiedź że może to zrobić tylko przedstawiciel firmy produkującej oryginał... A jak mi się nie podoba to co kupiłem to mogę z tym iść na policję!
waran napisał(a): Mój portfel , moje sumienie, i opinie mam w nosie.

No nie do końca tak jest... Wie kolega czym jest paserstwo? Ale oczywiście to nic wielkiego... :)

Panowie istotą tematu jest sprzedawanie podróbek - popieracie to (bo jest tanio) - czy też nie (bo to kradzież)?
To że kolega kupił model zupełnie mnie nie interesuje. Jak zechcę mogę nawet rozdawać nawet za darmo (sprzedawane modele nabyłem bez łamania prawa). Problemem są figurki sprzedawane przez T.Ch. Wstawia zdjęcia firmowe a sprzedaje podróbki...
yzerman

Postprzez waran » wtorek, 5 listopada 2013, 23:16

PASERSTWO- rozbawiłeś mnie, dam Ci moje dane, zgłoś mnie do sądu że jestem paserem :mrgreen: :roll:.Jeszcze raz powtarzam-przy każdej aukcji jest tekst- zgłoś nadużycie, zgłaszasz i aukcje wywalają, dlaczego, bo pracownik tej firmy choć się nie zna, z góry zakłada że zgłaszający wie co pisze i po prostu usuwa aukcję. Ja tak kiedyś potraktowałem gościa od ciuchów i 21 aukcji wywalił oszustowi w kosmos. To, że Tobie nie podoba się moje rozliczanie się z własnym sumieniem to Twój problem, ja z tym problemu nie mam :mrgreen: . Żeby była jasność całkowita, nie kupuję podróbek ciuchów, kosmetyków , wszelkich gadżetów itd. stać mnie na oryginały, a skopiowane, zresztą bardzo dobrze, popiersie Wielkiego pilota Wielkiej Wojny, stoi mi na półce -nie pomalowane bo nie umiem figur realistycznie cieniować i cieszy oko. :lol: :P
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez yzerman » środa, 6 listopada 2013, 00:12

waran napisał(a):Jeszcze raz powtarzam-przy każdej aukcji jest tekst- zgłoś nadużycie, zgłaszasz i aukcje wywalają, dlaczego, bo pracownik tej firmy choć się nie zna, z góry zakłada że zgłaszający wie co pisze i po prostu usuwa aukcję.

Nie, na Allegro nie można oferować podróbek, jednak w tym konkretnym przypadku trudno mi podjąć działania.

Jeżeli oferta zostanie zgłoszona przez przedstawiciela firmy, będziemy mogli to zrobić.

Pozdrawiam,

--
Jolanta Adamska
Zespół Allegro
http://www.allegro.pl

Oto co sądzi na ten temat allegro. Jak widzę niektórym modelarzom też to nie przeszkadza...
yzerman

Postprzez Mecenas » środa, 6 listopada 2013, 07:28

Usunąłem personalne uwagi i diagnozy kolegów rotpol13 i Warana - poszły zdecydowanie za daleko.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Powrót do Oferty sklepów i firm