Defiant - kokpit - poszukuję

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Defiant - kokpit - poszukuję

Postprzez Jacks35 » sobota, 27 grudnia 2008, 16:12

Witam,

Poszukuję fotek lub dobrych rysunków (plany) wnętrza kokpitu (część pilota) i wieżyczki strzeleckiej samolotu Boulton Paul Defiant Mk1 (Nf1). Pomimo spędzenia kilku wieczorów w necie , sprawdzenia chyba wszystkich stron polecanych na naszym wspaniałym forum (chwała Wam o Wielcy forumowicze za wspaniałe stronki www wyszukane w necie!), nie znalazłem dobrych ( znaczy cały kokpit , albo choćby cała tablica przyrządów...) fotek ani rysunków ww. Czy ktoś posiada może monografię np. Jiri Vrany ? Może zechciałby przesłać 1-2 foty z tego unikalnego dzieła - byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrowienia dla wszystkich ;o)
Jacks35

Reklama

Re: Defianf - kokpit - poszukuję

Postprzez piotr dmitruk » sobota, 27 grudnia 2008, 18:33

Polecam:
Obrazek

http://www.mmpbooks.biz/books/838945019 ... 50194p.htm
Dużo fotek i rysunków, ale kopiować- nie nada.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Paweł84 » sobota, 27 grudnia 2008, 21:19

Mogę poratować słabej jakości zdjęciem kokpitu:
Obrazek
i takim przekrojem:
Obrazek
Oba skany pochodzą ze starej angielskiej publikacji Battle of Britain Aircraft
Paweł84

Postprzez Jacks35 » niedziela, 28 grudnia 2008, 21:56

Wielkie dzięki obu kolegom - z pierwszego postu nic nie kopiowałem. Od Pawła zapisałem oba obrazy na kompie - czy jest to ok? Pozdrawiam i raz jeszcze wielkie dzięki :D
Jacks35

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 29 grudnia 2008, 11:27

Chodzi o kopiowanie książek - traktowane jest jako piractwo (dlatego Piotr pokazał książkę, a nie zdjęciai i rysunki z niej). Kopiować z netu - chyba można, pod warunkiem, że nie będziesz tego wykorzystywał komercyjnie - na to trzeba mieć pozwolenie i/lub podać źródło.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Jacks35 » poniedziałek, 29 grudnia 2008, 17:37

Wiem, znam prawo autorskie - dzięki. Kopiować z netu można tylko wtedy, gdy nie ma zastrzeżenia także malutkim drukiem na dole strony www np. All rights reserved itd. A link zawiera kilka stron, więc moja odpowiedź dotyczy prośby Piotra, żeby nie kopiować ( kliknij link i zobacz dystrybutora w Polsce...). Pozdrowienia dla wszystkich kolegów :->
Jacks35

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste