Żywiczne zestawy do Intrudera w 1:72

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Żywiczne zestawy do Intrudera w 1:72

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 8 stycznia 2009, 22:15

Nie udało mi się wyguglać.
Czy ktoś robi żywiczne zestawy uzupełniające do Intrudera w 1:72?
Chodzi mi o klapy, sloty i otwarte hamulce aerodynamiczne
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Żywiczne zestawy do Intrudera w 1:72

Postprzez kasprzyk » piątek, 9 stycznia 2009, 17:29

Kiedyś na stronie www.plastikowe.pl były jakieś zestawy tylko nie pamiętam teraz czy to były do intrudera czy prowlera... Firma to była Golden Dragon z USA. Musiałbyś tam przeglądnąć archiwum recenzji dodatków.
kasprzyk

Postprzez tomek_chacewicz » piątek, 9 stycznia 2009, 17:41

Ale to była chyba kabina i to właśnie do Prowlera...
EDIT: znalazłem http://www.plastikowe.pl/recenzje/72-go ... er-cockpit
Ostatnio edytowano piątek, 9 stycznia 2009, 19:28 przez tomek_chacewicz, łącznie edytowano 1 raz
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez piotr dmitruk » piątek, 9 stycznia 2009, 19:24

Coś ścięło linka i prowadzi do nikąd.
Mam na oku właśnie Prowlera,ale z kabiną bym sobie poradził, natomiast mam ochotę na trochę czerwieni na skrzydłach. Z hamulcami sobie poradzę, można odlać zmodyfikowane końcówki skrzydeł, sloty od biedy da się zrobić, ale w klapach są wgłębienia, w których ślizgają się takie elementy, bardzo ciężkie do zrobienia, na dodatek spojlery...
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez tomek_chacewicz » piątek, 9 stycznia 2009, 19:31

Teraz link chyba działa.
Z mechanizacją skrzydła będzie problem a blacha edka już pewnie nie jest produkowana chociaż na allegro czasem się trafia.
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez dzejo » piątek, 9 stycznia 2009, 22:18

czesc

Czyżbyś Piotrku miał na warsztacie ta piękną maszynę (koniecznie dawaj foty)
Do Intrudera praktycznie nic się nie ukazało poza żywicznymi fotelami , ale od jakiegoś czasu w zapowiedziach jest to
WP72023 A-6 Intruder Folding wing set (for Fujimi 1/72) - firmy Wolfpack

Natomiast z Prowlerem jest już tyci lepiej, oprócz wspomnianego kokpitu (który mam) za 30% można kupić taki zestawik http://www.wolfpack-d.com/. Niestety nie dodaje on czerwieni a jedynie pozwala składać skrzydła. Obawiam się za najlepsze wyjście to gruntowna przeróbka skrzydeł z Fujimi do Intrudera , tam już przynajmniej masz wycięte sloty. W galerii ARC jest pokazany taki model z wykonanymi tymi przeróbkami w pozycji startowej.

Blacha edka niewiele tu pomoże w przypadku mechanizacji skrzydeł.
pozdrawiam
Andrzej
dzejo

Postprzez piotr dmitruk » piątek, 9 stycznia 2009, 23:35

dzejo napisał(a):Czyżbyś Piotrku miał na warsztacie ta piękną maszynę (koniecznie dawaj foty)

Na razie faza koncepcyjna.
dzejo napisał(a):Do Intrudera praktycznie nic się nie ukazało poza żywicznymi fotelami

To dziwne, nie?
Pozdrawiam
Piotrek
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez dzejo » sobota, 10 stycznia 2009, 11:07

Witam

piotr dmitruk napisał(a):
dzejo napisał(a):Czyżbyś Piotrku miał na warsztacie ta piękną maszynę (koniecznie dawaj foty)

Na razie faza koncepcyjna.

to podobnie jak u mnie, choć ja po zakupie żywicy do kabiny Prowlera narazie odpuściłem ;-), skończony Intruder na tą chwile mnie zadowolił. Jedno jest pewne mój EA-6B będzie z króliczkiem ;-). choć malowanie z zielonym smokiem na stateczniku również bardzo mnie kusi. Po cichu również liczę ze może Trumpek się zlituje i wypuści po A-6 zestaw Prowlera , który będzie lepszy od hase - bo ta jest bardzo uboga....

piotr dmitruk napisał(a):
dzejo napisał(a):Do Intrudera praktycznie nic się nie ukazało poza żywicznymi fotelami

To dziwne, nie?

bardzo dziwne , biorąc pod uwagę fakt że na rynku od lat istnieją dwa bardzo przyzwoite zestawy tego samolotu Fujimi i Italeri. Przypuszczam ze rynek dodatków może rozruszać ukazanie się intrudera 1/72 z Trumpetera zapowiadanego już od roku, który może zaszczyci nas swoja obecnością w tym ;-)
pozdrawiam
Andrzej
dzejo

Postprzez kasprzyk » niedziela, 11 stycznia 2009, 14:08

Oby wkońcu stało się to faktem. Najlepiej jeszcze w 1/48 :)
kasprzyk

Postprzez piotr dmitruk » wtorek, 20 stycznia 2009, 00:08

Trochę odgrzewam temat, ale tu:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?%20...%20a&start=15
jest budowa Prowlera i Czesi napisali, że kabina Golden Dragon to jest "hnuj" jakiego jeszcze nie widzieli, lepiej byłoby wystrugać z bryły żywicy, garażowy wyrób.
Chyba jakość może się bardzo zmieniać.
Pozdrawiam
Piotrek
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez dzejo » wtorek, 20 stycznia 2009, 20:11

Witam

piotr dmitruk napisał(a):Trochę odgrzewam temat, ale tu:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... a&start=15
jest budowa Prowlera i Czesi napisali, że kabina Golden Dragon to jest "hnuj" jakiego jeszcze nie widzieli, lepiej byłoby wystrugać z bryły żywicy, garażowy wyrób.
Chyba jakość może się bardzo zmieniać.

że to produkcja garażowa tego kokpitu to widać od razu ;-), najbardziej rozbawiły mnie odciski palców na elementach wlewowych, które zauważyłem zaraz po otwarciu opakowania. Nie mniej jednak dla mnie ten zestaw jest wartym dodatkiem, choć pewnie nie wystarczającym ;-), a do finezji Airesa sporo mu brakuje. Niestety nie potrafię odpowiedzieć czy te zestawy różniły się od siebie jakościowo, kolega który kupował mi mój, wziął tez drugi i tamten był podobnej jakości.
Jak to się mówi , na bezrybiu i rak ryba, ciesze się ze zestaw nie ma większych błędów merytorycznych, albo po prostu ich nie zauważyłem robiąc ta krótką podaną poniżej recenzję.
pozdrawiam
Andrzej
dzejo

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie