P-47M Thunderbolt, Tamiya, 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: P-47M Thunderbolt, Tamiya, 1:48

Postprzez Michał U. » piątek, 23 stycznia 2009, 21:29

Witam!
Wreszcie w ostatnią sobotę pomalowałem górne powierzchnie Thunderbolta na kolor śliwkowy. Jest to moja mieszanka o nieznanych proporcjach. Wygląda to tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zrobiłem też pasy w fotelu pilot. Zostały zrobione ze sreberka po jogurcie i jak na pierwszy raz to jestem zadowolony. Przy robieniu zdjęć musiałem jakoś zdrapać kawałek farby z pasów i zauważyłem to już w kompie :oops: ale to jest do poprawienia.

Obrazek

Zdjęcia w oryginale są ostre, tylko po zmniejszeniu ich do 800 pxl rozmywają mi się. Muszę jeszcze nad tym popracować.
Pozdrawiam
Michał
Michał U.

Reklama

Postprzez fret » piątek, 23 stycznia 2009, 22:26

Po zmniejszeniu zawsze trzeba wyostrzyć. Polecam darmowy IrfanView. Przy zmniejszaniu można zaznaczyć automatyczne wyostrzanie. Na temat modelu się nie wypowiadam, bo (mam nadzieję, że tylko chwilowo :) ) lepiej wychodzi mi robieie zdjęć :)
fret

Postprzez RAV » sobota, 24 stycznia 2009, 01:00

Gdybyś jeszcze przed zmniejszeniem wykadrował zdjęcia (zwłaszcza to z fotelem), to byłoby lepiej widać szczegóły (nie trzebaby było tak mocno zmniejszać).
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat