Fajnie prosiak wygląda w takim jednolitym kolorze. Ten "marmurkowy preshading" to jak mam rozumieć vertical highlighting, czyli rozjaśnianie horyzontalne? Ciekawe efekty przy tym wychodzą, powodzenia.
Ja w zasadzie nie wiem co to jest ten vertical preshading, ja po prostu porobię czarną farbą różne esy-floresy, żeby cała powierzchnia samolotu była taka "nierówna". A co wyjdzie to się zobaczy.
Mam taką oto koncepcję na preshading tego modelu: dużo, dużo linii i ciapnięć pomiędzy nimi, aby maksymalnie zróżnicować i pocieniować jasne plamy kamuflażu, w celu nadania im śladów zużycia. Wyszło to tak jak poniżej: czy to dobry kierunek? Na razie nie mam innego pomysłu jak to zrobić inaczej...
Zdecydowanie dobry, podoba się. Ale jak rozumiem to tylko dla koloru Tan? Pod brązem i tak nic nie byłoby widać. Jak planujesz w takim razie zrobić właśnie brązowy kolor? Jakieś wypłowienia, postshading?
przez mikemc » poniedziałek, 23 grudnia 2013, 08:25
Witam
Czy mi się wydaje, czy preshading zrobiony jest tym samym kolorem co ciemne plamy kamuflażu. Po za tym wykonanie modelu a szczególnie detali imponujące.