Aerograf i problem.

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Aerograf i problem.

Postprzez Krysztek92 » środa, 25 grudnia 2013, 21:40

Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem aerografu. Jako początkujący zabawę wybrałem pseudoiwate. Kupiłem używany aerograf licząc ze uda mi się coś nim pomalować. Jednak podczas pierwszego czyszczenia przez swoja nie uwagę przekrzywiłem iglice. Po malowaniu okazało się ze przez to mój aero nie natryskuje równo farby..lecz jakby pluje większymi kroplami farby. Chcąc przeszlifować iglice, ujrzałem ze dysza ma już zerwany gwint, pomimo ze raz ją odkręciłem i raz przykręciłem(przy tej czynności zachowałem środki bezpieczeństwa). Ale jak to mówią nieszczęścia chodzą parami.
Teraz moje pytanie, może ktoś się orientuję jaka dysza i jaka iglica pasuje do aero Star SAP-CR02? https://www.fachowiec.com/sklep/pl/products/1114_aerograf_star_0.2mm_8ml_zb._zamkniety
Bo nigdzie nie mogę znaleźć do tego aero części zamiennych. Oraz czy jak oryginalnie było 0,2mm to czy mogę kupić wieksza 0,3mm?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 26 grudnia 2013, 13:09 przez Krysztek92, łącznie edytowano 1 raz
Krysztek92

Reklama

Re: Aerograf i problem.

Postprzez Moses » środa, 25 grudnia 2013, 22:06

Moses

Postprzez Rafal » czwartek, 26 grudnia 2013, 00:11

Krysztek92 napisał(a):Bo nigdzie nie mogę znaleźć do tego aero części zamiennych.

Swego czasu jak kupiłem pierwszy aerograf od małych zółtych braci, to właśnie w fachowcu mieli także części zamienne. Po co sobie komplikować - zamów u sprzedawcy i po kłopocie. Aero kupiony w fachowcu i części także. Proste? Proste.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez Krysztek92 » czwartek, 26 grudnia 2013, 01:21

@Rafał
Masz racje i pierwsze gdzie moje oczy spojrzały na te części była to właśnie strona fachowca, lecz po dokładniejszym przejrzeniu sklepu internetowego nic nie znalazłem. Wysłałem zapytanie do sklepu czekam na odpowiedz, a w miedzy czasie szukam alternatywnych sklepów z takimi częściami.

Iglice chyba uratowałem troszkę ja przeszlifowałem i wygląda jak wcześniej, jednak dysza ma tylko połowę gwintu i nie wiem czy mogę taka wkręcić.
Krysztek92

Postprzez Marcin Kuźniar » czwartek, 26 grudnia 2013, 11:04

A czy wykręciłeś już tę drugą połowę gwintu, która została w korpusie?
pozdrawiam Marcin
----------------------
PZL-26 od podstaw - zaczynam
Marcin Kuźniar

Postprzez Krysztek92 » czwartek, 26 grudnia 2013, 11:13

Nie musiałem, bo dysza rozpadła mi się podczas, gdy ją czyściłem.
Krysztek92

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje