szlifierka modelarska w Lidlu

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

szlifierka modelarska w Lidlu

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » poniedziałek, 30 grudnia 2013, 14:35

Drogie "Kolegi" od dzisiaj w sprzedaży w sieci Lidl zestaw modelarski przydatny do szlifowania, ścierania, polerowania itp.- szczegóły w gazetce (cena 89 zł):
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=DORUWb
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Reklama

modele polskich samolotów

Re: szlifierka modelarska w Lidlu

Postprzez GrzeM » poniedziałek, 30 grudnia 2013, 14:40

Mam bardzo podobny zestaw, kupiony 2 lata temu w Obi za podobne pieniądze. Jestem ogólnie bardzo zadowolony, tylko uchwyt wiertła jest niezbyt precyzyjnie wycentrowany (troszkę "bije" na boki) ale nie jest to jakimś wielkim problemem. Używam głównie do frezowania (np. wnętrz kadłubów itp.), bo mniejsze otwory wiercę ręcznie.
GrzeM

Postprzez Mac Eyka » wtorek, 31 grudnia 2013, 11:17

Rok temu kosztował stówkę. Widać cena spadła. Zanabyłem ten zestaw przy poprzedniej "edycji". Za te pieniądze może być. Trochę za wysokie są minimalne obroty. Plastik się potrafi palić. Choć do dzisiaj nie rozgryzłem jak obsadzić tarcze do gładzenia.
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mac Eyka

Zimna Wojna 2

Postprzez Sherman » wtorek, 31 grudnia 2013, 14:48

Hmmm jak pali plastik to tak trochę lipa ;o)

Sam mam taką z OBIego, kupioną za podobną lub ciut wyższa kwotę (nie więcej niż 99zł), ale z jedną zasadniczą przewagą nad tą lidlową. Moja ma żmijkę co jest jednak dość wygodne. Na najniższych obrotach nie pali plastiku :lol: choć podobnie jak GrzeMowa nieco bije na boki. Mam ją od chyba 3ch lat więc jak na sprzęt raczej z dolnej półki się nawet trzyma (a używam jej nie tylko do modeli). Potem jak ją wygrzebię to napiszę co to za firma krzak była.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Darek Trzeciak » czwartek, 2 stycznia 2014, 17:07

viewtopic.php?f=76&t=20201&hilit=szlifierka+lidla
Na minimalnych obrotach nie pali plastiku. Maćku być może ktoś był sobie sprywatyzował trzpień do mocowania tarcz :-/
Uważajcie na gwint mocowania jest do... tandetny
A cena wciąż ta sama 89peelenów
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Postprzez Michał Janik » piątek, 3 stycznia 2014, 08:17

SZlifierka jak szlifierka - choć oczywiście warto wiedzieć, dzięki za info - ale gdyby któryś z Kolegów jakąś fajną witrynkę zoczył modelarską - parę razy takie Lidl rzucał na rynek - wówczas będę bardzo wdzięczny za informację!

Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.

Ignacy Daszyński, ok. 1918
Michał Janik

Postprzez sq9ans » piątek, 3 stycznia 2014, 08:32

Michał Janik napisał(a):... ale gdyby któryś z Kolegów jakąś fajną witrynkę zoczył modelarską...

Jak mnie pamięć nie myli widziałem coś takiego wczoraj w Biedronce, ale ani ceny ani wymiarów nie pamiętam.
sq9ans

Postprzez Panzer » piątek, 3 stycznia 2014, 08:41

Witrynki z Lidla mam dwie. W jedną upchnąłem 19 winietek z pojazdami w skali 1:72. Super sprawa. Ta szlifierka moim zdaniem się nie nadaje do bardziej precyzyjnych zastosowań. 5000 obrotów to za dużo, a do tego jest wyraźne bicie. Używałem bardzo podobnej. Mam Proxxona, do którego wcale dużo dokładać nie trzeba a jakość jest nieporównywalna.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez Adam » piątek, 3 stycznia 2014, 09:10

Też mam tę Lidlową wiertarkę, używam ją do frezowania, polerowania, wiercenia większych otworów (wiertłem 0,2 i podobnymi to robię otworki, albo małą ręczną wiertarką, lub obracam wiertło paluchami). Kabel zasilający jest trochę sztywny a i regulacja obrotów wymaga drugiej ręki, ale tak generalnie za tę cenę to jestem z niej zadowolony.

Adam.
Obrazek
Adam

Postprzez Darek Trzeciak » piątek, 3 stycznia 2014, 12:32

Michał Janik napisał(a):ale gdyby któryś z Kolegów jakąś fajną witrynkę zoczył modelarską - parę razy takie Lidl rzucał na rynek - wówczas będę bardzo wdzięczny za informację!

Wczoraj widziałem w Lidlu taką niewielką witrynkę 63*50*18cm
Obrazek
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie