Zapowiedzi i nowości w skali 1:72

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Zapowiedzi i nowości w skali 1:72

Postprzez GrzegorzS » niedziela, 15 grudnia 2013, 07:10

garrett napisał(a):Tymczasem Trumpeter uprzedza MPM niesymetrycznie:
Blohm & Voss Bv-141

Jak na 1:72 wygląda doskonale i stary Airfix doczeka się w końcu godnego naszych czasów następcy :D
GrzegorzS

Reklama

Postprzez Sherman » piątek, 20 grudnia 2013, 19:02

Kupiłem dziś Hurricane i muszę powiedzieć że to piękny kawałek plastiku!
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Ralf_S » sobota, 28 grudnia 2013, 23:57

LazyCat napisał(a):
garrett napisał(a):...*edit*199 koron nagle i wtem zmieniło się w ~53-56 PLN :evil: . Ja dziękuję i zamawiam sobie FM z HLJ...

Tu tez, zmienilo sie w $21.00 Kanadyjskich :!: (dodaj cene przesylki $15.00) :evil:

Za taka cene poczekam na JoyPack!

Ps. Wlasnie przypadkowo znalazlem rachunek z cenami ktore placilem za FM: $20.00 - $22.00!

EDIT
Sprawdzilem HLJ i kupilem G-10, K-4 (inne juz mam) plus Hamp od Tamiya gdzie cena za jeden model (z PRZESYLKA z Japoni) wyszla na mniej niz $19.00!

To jest tylko zamieszanie spowodowane przez Pana Muzikanta, który DO KOŃCA bieżącego roku 2013 zrobił promocję na te modele, ale TYLKO w niektórych czeskich sklepach. Nawet na swojej stronie ma Meśki w cenie cca. 14 ojrasów....
Taka jest oficjalna cena również w Polsce :-/

Całe szczęście, że przesiadłem się na czteryosiem :twisted:
Pozdrawiam
Ralf_S
Ralf_S

Postprzez garrett » sobota, 4 stycznia 2014, 16:07

To jest tylko zamieszanie spowodowane przez Pana Muzikanta, który DO KOŃCA bieżącego roku 2013 zrobił promocję na te modele, ale TYLKO w niektórych czeskich sklepach. Nawet na swojej stronie ma Meśki w cenie cca. 14 ojrasów

Przynajmniej początkowo nic na te promocyjną cenę nie wskazywało - spodziewałem się w PL cen oscylujących dookoła P40 Legato, faktycznie- "U Artura" w Czechach w połowie grudnia się znalazło nagle info o promocyjnych cenach na 109ki, ale tylko do końca grudnia. Wcześniej - przekaz moim zdaniem wyglądał jasno - będą 109ki z HQT tanie & dobre. Subiektywnie - wyszła AZ modelowi PRowa wtopa.
Po reakcjach w innych społecznościach, gdzie cena została zauważona wybuchu entuzjazmu nie widzę. A i wersja G8 z kamerami w postaci kalkomanii jest trochę uboga. Wiem, marudzę - ale zestawiam sobie to wydanie z profi-packiem eduardowego Hellcata i #samniewiem.
Z 2 str dostawy do Polski, tam gdzie cena była atrakcyjna szybko się rozeszły. Tym bardziej cieszy małe noworoczne promo w KSModel(;

Ki-100 Aoshimy się zmaterializował, można przystąpić do znęcania się nad liniami podziału:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(foto via 1/72 forum)

Dzięki uprzejmości Hannants można obejrzeć przybliżone daty tegorocznych premier Airfixa http://goo.gl/tAH6M1 [z zatem zagadka metalowego lub nie skrzydła rozwiąże się na dniach/

I jeszcze Revell - lista nowości 2014 http://goo.gl/7NvPM6 w skali 1/72 skromnie [ :arrow: F4U-1D Corsair (neue Form) 07/2014], nadzieję jednak mam, że może to & owo wypłynie na targach w Norymberdze

Trumpeter [HobbyBoss?] zapowiada pudełko z zawartością na marzec: Obrazek
Obrazek
garrett

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie