TKS - Part 1/72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: TKS - Part 1/72

Postprzez Tomek Zieliński » poniedziałek, 23 lutego 2009, 09:19

Przemysław Szymczyk napisał(a):...upadek jakiegoś elementu na podłogę...

Zapobiegnie temu "prześcieradło" lub arkusz folii przypięty od spodu blatu biurka.
Do rogów doszyte są paski, jak w zwykłym fartuchu, którymi owija się w pasie siedząc przy stole.
Materiał ma ułożyć się w "nieckę", oczywiście bez szczelin.
Pasków lepiej nie związywać na końcach, muszą pozostać luźne, dlatego powinne być dość długie.
Tomek Zieliński

Reklama

Postprzez mysiek13 » poniedziałek, 23 lutego 2009, 10:05

Dobry patent, bo moja żona zawsze ma napady śmiechu albo dziwne pomysły jak mi tyłek spod biurka wystaje w poszukiwaniu blaszek lub małych elementów w 72 ( się mogę przynajmniej na forum poskarżyć) , a najgorsze jak są piaskowe lub kremowe elementy bo mi na podłodze tego nie widać, a znowu szarych na dywanie... :evil:

A wracając do tematu to jestem pod absolutnym wrażeniem :shock: :shock: :shock: modelu, sam kleję 72 i wiem jak trudno jest operować czasami blaszkami, a juz cały model i to takiego maleństwa jak tankietka z blaszek ... Super robota. Można dowiedzieć się ile trwał montaż i czy jest to wykonalne dla zwykłego śmiertelnika?

Pozdrawiam Michał
mysiek13

Postprzez Przemysław Szymczyk » poniedziałek, 23 lutego 2009, 16:27

mysiek13 napisał(a):Super robota. Można dowiedzieć się ile trwał montaż i czy jest to wykonalne dla zwykłego śmiertelnika?

Dzięki :)
Sam montaż bez malowania to pewnie jakieś kilkanaście godzin pracy - dokłądnie nie powiem, bo mi się całość roboty rozciągnęła na pół roku :)
Zwykły śmiertelnik nie ma szans. Trzeba, tak jak ja, mieć kopytka i różki oraz konszachty z królem ciemności ;)
A poważnie - poza dość skomplikowanym zawieszeniem i ultradelikatnymi gąsienicami każdy w miarę obyty z blaszkami sklejacz powinien dać radę. Zawsze można kupić dwa, i pierwszy potraktować treningowo ;)
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez GrzeM » poniedziałek, 23 lutego 2009, 21:21

No, co tu dużo mówić - wspaniały model. To co, teraz Ursus?
GrzeM

Postprzez Przemysław Szymczyk » poniedziałek, 23 lutego 2009, 22:52

Dziękuję kolejny raz za miłą opinię :)

GrzeM napisał(a):To co, teraz Ursus?

Kto wie, kto wie ;)
TKS był robiony na zamówienie, więc być może do kompletu...
Niestety, nasza "ukochana" poczta dała znać o sobie. Mimo pancernego opakowania, paczki z "ostrożnie", do adresata model dotarł uszkodzony. Zobaczymy czy jest do odratowania. I hope so...
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez mnowogro » wtorek, 24 lutego 2009, 23:25

Gratuluję i podziwiam czystość złożonego modelu, oraz wyśmienite zgranie barw kamuflażu - bardzo ładnie wyszły - chyba użyję ich jako wzorzec :) Swietnie również wyciągnąłeś wszystkie małe detale! Od tej pory twój model TKS będzie dla mnie jak wzorzec metra w Sèvres :)
Bombowa robota - dziękuję za inspirację do dalszej pracy.
mnowogro

Postprzez Przemysław Szymczyk » czwartek, 12 marca 2009, 23:50

Dzięki za miłe słowa :)

Modelik bierze udział w konkursie DMoM na Armoramie - jeśli się spodobał, może zagłosować. Ew. zagłosować na inne modele, bo są zacne :)

Konkusik jest TUTAJ
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria