Drzewa, gałęzie - jak ?

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Drzewa, gałęzie - jak ?

Postprzez Czesio » sobota, 18 stycznia 2014, 18:44

Witam
Od dwóch dni walczę z tematem gałęzi z brzozy w 1:35. No za nic nie umiem tego zrobić. Ukręcam sobie fajne gałązki z drutu i schody zaczynają się jak trzeba zrobić liście. Mam liście (sypkie) z Polaka i próbuję je wykorzystać ale niezbyt mi to wychodzi. Najpierw próbowałem posmarować gałązki wikolem i posypać pociętym pędzlem coby zaimitować mniejsze gałązki i na to liście, wygląda strasznie. Potem próbowałem przyklejać dużo pociętych sznureczków bo w sumie brzózka ma takie cieniutkie gałązki z których wyrastają liście, znowu bez powodzenia...
Jakieś pomysły ?? Chciałbym uzyskać taki efekt :
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Reklama

Re: Drzewa, gałęzie - jak ?

Postprzez neverminditsH1 » sobota, 18 stycznia 2014, 22:30

Jak robisz świerki ?
Ja mogę tyko powiedzieć że do bluszczu używam dratew, którą maluje i usztywniam lakierem ;)
neverminditsH1

Postprzez Czesio » sobota, 18 stycznia 2014, 23:02

Świerki chcę zrobić z drutu tzn. Drut jako gałąź główna, a te boczne z igłami z mchu. Dzisiaj narwałem tego w ogródku i się suszy pod kominkiem :twisted: Jutro postaram się już wrzucić jakieś fotki. Największy problem z tą brzozą, bardzo chciałbym uniknąć kupowania siatki.
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez Boogeyman » niedziela, 19 stycznia 2014, 22:25

Hmmm, a jakbyś zrobił brzozę tak: pień główny-drut, gałązki-mech i posypał to czymś imitującym listki :?:
MDK Świdnica - Grupa Trzymająca Władzę - Królowie Lenistwa - Przerzeczyn
Boogeyman

Postprzez Czesio » niedziela, 19 stycznia 2014, 22:47

Boogeyman napisał(a):Hmmm, a jakbyś zrobił brzozę tak: pień główny-drut, gałązki-mech i posypał to czymś imitującym listki :?:

W sumie dobry pomysł ! Mech dosychał jeszcze dziś bo był lekko wilgotny w środku, więc jutro przetestuję i przede wszystkim dam fotki ;o)
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez NIEDZWIEDZ » poniedziałek, 20 stycznia 2014, 07:36

Kup sobie komose,gotowe gałązki i liście firmy Noch,idealne zestawienie na młode brzòzki.
Przyjaciel to ktoś kto zrobi dla Ciebie wszystko bezinteresownie
NIEDZWIEDZ

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje