W miarę oglądania (a było co oglądać bo model ma wszystkiego ok. 800 części) wpadałem w różne nastroje. Bo o ile niektóre elementy są wykonane pięknie to niektóre cierpią.
Będę realizować tego Abramsa w trójkolorowym kamuflażu, z pewnymi zmianami. Mianowicie składany element holowniczy zostanie zamontowany z tyłu, natomiast na przód trafi Mine Plow z zestawu Tamiyi 35158
Dzisiaj rozpocząłem montaż. Na początek przeróbka koła napędowego na ruchome za pomocą gwoździa

Otwory w wannie do montażu ramion kół mają ciekawe wyfrezowania, które pozwalają na małą regulację góra- dół. Wystający w środku wanny kawałek nasunął mi myśl, że być może przy drobnej modyfikacji da się wykonać ruchome zawieszenie. Patent z drutem sprężynowym, wsadzonym w przewierconą średnicę i odpowiednio zablokowany w wannie, powinien zadziałać.

Wyciągnąłem też magic tracki żeby spróbować jak są spasowane. Bez pilnika się nie dały, a śliczne kółeczka trzeba będzie zeszlifować. Wybiorę chyba taki sposób montażu a'la friul. Nawierty przez łącznik i kawałek drutu.

C.D.N.