Model jak w tytule. Chcialem sie pochwalic nowo nabytym modelem. Jest to zestaw Monogram skala 1:48 (jak wszystkie moje modele). Jak jest wielki widac na zdjeciu z kadlubem F-5E i karta SD. Oszklenie jest dosyc ciekawe, bo patrzac pod swiatlo jest biale a pod odpowiednim katem patrzenia ma delikatny kolorek, ciekawie wygladalaby kabina w Gripenie zrobiona ta metoda. Jak na moje oko i zdjecia prowlera trzeba ja jeszcze bedzie lekko przyciemnic. Zamierzam go zrobic w podniesionymi skrzydlami, otwarta kabina i stopniami do kabiny, ze wzgledu na rozmiar modelu i pozniejszy problem z "hangarowaniem". Czekam na zamowione zawiasy skrzydla, kalkomanie i zywiczny kokpit Aires. Jak we wszystkich modelach Monogram linie sa wypukle i czeka mnie rycie linii podzialu. Reszta na fotkach. Dodatki:
Widomo z czego powstał Prowler Chodziło mi o to, że zjadziesz tam elementy występujące tylko i wyłącznie na Intruderach. Był kiedyś fajny artykuł o budowie EA-6B w Fine Scale Modeler (facet pokazał co trzeba poprwić/ usunąć z modelu) tylko gdzie ja go mam
Panowie, a nie napisalibyście co powinno się poprawić w tym modelu? Będę wdzięczny, bo na zdjęciach w internecie nie wszystko widać. Mam zamiar zrobić go w barwach VAQ-141 SHADOWHAWKS...
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne... http://pawelklaja.blogspot.com Tekst roku: [..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
Też przyłączam się do prośby o listę rzeczy wymagających korekty - Ten Prowler znajduje się na liście modeli, jakie mam zamiar nabyć w najbliższym czasie...
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost" - Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne... http://pawelklaja.blogspot.com Tekst roku: [..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]