Dziękuję za miłe komentarze.
Mam nadzieję, że przełoży się to na głosowanie ("Trójkę wybierz Panie, Trójkę")

Daniel-Martola napisał(a):Co ten zając taki spanikowany?
Myślę, że tak mogą wyglądać oczy każdego pilota, który wypuszcza spadochron hamujący.
Poza tym łatwiej mi było przerobić gogle pilota na takie gały

TomekWnęk napisał(a):Od kiedy będzie można go zobaczyć na żywo na Bernardyńskiej?
Od wczoraj
Muszę się pochwalić, że udało mi się zrobić dwie rzeczy, które chciałem przećwiczyć.
Po pierwsze, trochę słabo to widać na zdjęciach i nie zawsze to wyszło, bo plamy na skrzydełkach były malutkie, ale zrobiłem ciemniejsze obwódki szarych plam, charakterystyczne dla oryginału. Można to zrobić z ręki, choć trochę przeszkadza odkurz, ale od szablonu efekt mógłby być jeszcze lepszy. Na bazowy FS 36375 dałem najpierw plamy ciemniejszego koloru FS 36231, a dopiero na to mniejsze docelowego FS 36270.
Druga rzecz, to mimo, że osłona radaru ma niby ten sam kolor co na kadłubie, ale jednak się różni. Zastosowałem pod FS 36270 podkładowy kolor rudobrązowy- wyszło!
Dopiero pod koniec budowy zauważyłem, że paski na osłonie tego radaru są miedziane. Gdybym wiedział wcześniej, przykleiłbym druciki, a potem starł farbę, a tak musiałem po malowaniu delikatnie suchopędzlować miedzianą farbą. Przyda się jeśli będę robił "prawdziwą" F-szestnastkę (zgadnijcie jaka wersja?)