P-38J Academy

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: P-38J Academy

Postprzez quest » wtorek, 4 lutego 2014, 10:01

ja oczywiście jestem złosiej bo nie raczyłem przystawić ramek do monitora

Nie wiem Kolego czy jesteś "złosiej" (no trochę tego zła siejesz) ale właśnie tak powinienieś zrobić. Popatrz, wielu przed Tobą tak zrobiło i nie ma problemu. To była tylko formalność. Już wczoraj była Ci na to zwracana uwaga. I nic.
Kompletnie nie rozumiem Twojej postawy, uporu: Zasada była prosta: Udowodnić, że inbox jest aktualny. Wszyscy zrozumieli tylko nie Ty. Nie wiem, albo głupa rżniesz albo:

proces myslenia jest ci obcy.

Osobiście o brak pomyślunku absolutnie Cię nie posądzam.
Ale nic to, nie chcesz wstawić ok. Twoje małpy Twój Cyrk. Ja pasuje. Innym też to radze. Po co wnerwiać moda.
Bierz się Kolego za modelowanie bo szkoda czasu.
Pzdr.
quest

Reklama

Postprzez piotr dmitruk » wtorek, 4 lutego 2014, 10:15

Wstawione zdjęcie jest bez sensu, ale ponieważ takiego wymogu formalnego nie ma, pozwólmy koledze budować dalej.
Myślę jednak, że taki sposób traktowania konkurentów wpłynie na końcową ocenę modelu.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez sebmalinowski » wtorek, 4 lutego 2014, 10:17

Model robię głównie dla SIEBIE.
Solo i tak Cię nie przebiję argumentami jak już było próbowane.
In-boxa jak sam przyznałeś miałeś zrobionego wcześniej.
Się zastanowię czy w ogóle coś tu będę wrzucał. A na ocenie aż tak bardzo mi nie zależy.
Tak naprawdę wątpię, aby ktokolwiek zrozumiał dlaczego teraz sklejam. Póki ktoś tego samego nie przeżyje to nie zrozumie
sebmalinowski

Postprzez rotpol13 » wtorek, 4 lutego 2014, 10:20

sebmalinowski napisał(a):Jasne a ktoś inny może wrzucić starego in-boxa i zacząć prace przed założeniem tematu i puszcza mu się to płazem. No sprawiedliwe jak jasna cholera. Widać po co się starać wrzucić screen z widocznymi wrzuconymi zdjęciami w dniu ich wykonania.
Siara odwal się ode mnie i mojego procesu myślenia panie wszechwiedzący.
Spoko ja oczywiście jestem złosiej bo nie raczyłem przystawić ramek do monitora dla poklasku.
Rzuca to się oszczepem Moses.

Solo zamieścił zdjęcie zafoliowanych wyprasek modelu na tle gazety (gazeta to ten papier z literkami pod wypraskami modelu - wyjaśnienie dla kolegi który gazet nie czytuje) - więc zarzut jest bezpodstawny.

Nie trzeba być wszechwiedzącym by zauważyć iż Twoje procesy myślowe wędrują bocznymi torami.

Jesteś współtwórcą regulaminu, więc daj przykład innym.
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez Solo » wtorek, 4 lutego 2014, 10:22

sebmalinowski napisał(a):Model robię głównie dla SIEBIE.
In-boxa jak sam przyznałeś miałeś zrobionego wcześniej.

No i?
Gdzieś w regulaminie jest zakazane robić zdjęcia do inboxa przed 1 lutego?
Przeoczyłeś też fakt, że w relacji jest też inbox (zdjęcie z gazetą) zrobiony specjalnie dla tej relacji?
Oczywiście nic ci to nie mówi, prawda?
Solo

Postprzez mgz » wtorek, 4 lutego 2014, 10:41

Solo napisał(a):O, widzę że kolejny...

... że kolejny raz dążysz do awantury. Zignoruj zamiast na siłę szukać zaczepki. Zaraz zaczniecie analizować co może oznaczać jego login.

ps.: Prośba/ uwaga do moderatora - właśnie przez takich poszukiwaczy wrażeń z forum robi się rynsztok. Nie wiem czy to kompleksy, samotność, za dużo wolnego czasu czy po prostu pogoń za kolejnymi liczbami w liczniku wpisów, ale wystarczy że ktoś "palnie" coś "mądrego" a zaraz znajdzie się kilku asów internetu dających upust swojej frustracji i usilnie - zazwyczaj nieudolnie - za wszelką cenę próbujących udowodnić swoją wyższość nad ofiarą. Odechciewa się uczestnictwa w takiej społeczności. Art III, pkt 5,6,7 są nagminnie łamane i to są wciąż te same osoby które - zdaje się - logują się tutaj tylko w poszukiwaniu kolejnej awantury. Mój syn chciał tu wystartować ze swoim pierwszym warsztatem, ale po takich perełkach stwierdził, że na to forum to mu brakuje jeszcze chyba z 10 lat.
mgz

Postprzez Alex976 » wtorek, 4 lutego 2014, 11:05

sebmalinowski napisał(a):Model robię głównie dla SIEBIE.

To nie zamieszczaj relacji skoro i tak nie chcesz żeby twój model był komentowany, oceniany i za nic będziesz miał nasze rady.
sebmalinowski napisał(a):Się zastanowię czy w ogóle coś tu będę wrzucał. A na ocenie aż tak bardzo mi nie zależy.

Nie wrzucaj
A twój screen był bez sensu, bo równie dobrze mogłeś zrobić zdjęcia 20 września 2013 i wrzucić je na pulpit z dzisiejszą datą.
mgz napisał(a):Mój syn chciał tu wystartować ze swoim pierwszym warsztatem, ale po takich perełkach stwierdził, że na to forum to mu brakuje jeszcze chyba z 10 lat.

Pamiętaj, że sam pisałeś tam takie "perełki".
nie lubię pigwy i malin
Obrazek
Alex976

Postprzez sebmalinowski » wtorek, 4 lutego 2014, 11:50

Ażebyś Cię psia mać wiedzieli w poważaniu mam ten oto konkurs . Ujadające trolle i tyle. Screw You all.
sebmalinowski

Postprzez ROBERT » wtorek, 4 lutego 2014, 11:55

Seb klej ten model i pokazuj.
ROBERT

Postprzez siara1939 » wtorek, 4 lutego 2014, 11:57

@ mgz- jest 34 watki warsztatowe w tym konkursie i tylko jeden uzytkownik, ktory zamieszcza swoja relacje zrobil to inaczej- wskaz tego jednego. Nie trudno. A z tymi radami to poczekaj, az bedziesz na tym forum dluzej, bo jak narazie nie masz podstaw, aby sie wychylac z szeregu.
Jezeli nie potrafisz przeczytac ze zrozumieniem o co w tym watku chodzi, to przeczytaj na spokojnie jeszcze raz.
A o nabijanie postow mnie nie posadzaj, bo wiekszosc moich postow w przeciwienstwie do Ciebie ma jakis przekaz i wklad w to forum.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Dominik » wtorek, 4 lutego 2014, 12:19

Czytając wpisy w tym wątku też dochodzę do wniosku, że niektórym się bardzo nudzi.
Ludzie dajcie spokój, to ma być wątek warsztatowy a nie przepychanka.
Jeśli to nie problem dla Administracji, to dobrze by było wywalić wpisy, które nie przyczyniają się do niczego.
A "Błyskawicę" chętnie zobaczę w tym dziale jak i w galerii, dlatego też prośba do założyciela tego wątku, żeby olał głupie komentarze i budował. Tu chodzi o dobrą zabawę.
Życzę powodzenia w budowie.

PS. W ramach oczyszczania wątku z wpisów nie na temat, ten też można usunąć. Nie strzelę focha.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez rotpol13 » wtorek, 4 lutego 2014, 12:29

Dominik napisał(a):...dlatego też prośba do założyciela tego wątku, żeby olał głupie komentarze i budował. Tu chodzi o dobrą zabawę.

Założyciel tego wątku olał już wszystko i wszystkich, nawet samego siebie.
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Postprzez malinowski » wtorek, 4 lutego 2014, 12:37

Ponieważ odnoszę wrażenie że celem tego wątku jest robienie awantury dlatego postanowiłem go do wystudzenie emocji zamknąć na dwa dni. Kolegów proszę o studzenie emocji bo posypią się bany.
na warsztacie:
Obrazek
malinowski

Postprzez sebmalinowski » czwartek, 6 lutego 2014, 11:37

Update #1.
Wnętrze malowane IG w odpowiedniku Pactry. Wyjątkiem tablica przyrządów oraz hmm "kierownica" są w kolorze czarnym. Academy sugerowało Chromate Yellow, ale to błąd. Kabina wklejona, kadłub sklejony oprócz belek ogonowych. Teraz pod nóż pójdą wspomniane belki ogonowe i nos. Za ciężarek służy stara i poczciwa plastelina. Dodam jej jeszcze do nosa i trochę w gondole silnikowe i tak będą zamknięte. Wymalowałem też sporo elementów w ramkach. I wybrałem wariant ultra-ofensywny wyrzutnie typu bazooka plus dwie bomby. Nadal myślę nad pasami inwazyjnymi. Schemat Print Scale sugeruje, że takie pasy mogły być i na tym samolocie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fotel wydaje się deczko krzywy, ale tylko się wydaje.
Przy okazji odpowiadać jeśli już będę tylko na posty dotyczące modelu - resztę do pw otrzymał admin i on wie co i jak się dzieje.
sebmalinowski

Postprzez Solo » czwartek, 6 lutego 2014, 11:40

Znowu zdjęcia na których nie za dużo widać.
Naprawdę to taki kłopot zrobić ostre zdjęcia?
Solo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat