Dzisiaj zmontowałem wizjery, lampy, gaśnice i dorobiłem paski do beczek. Schemat kamuflażu podany przez Tamiyę nie bardzo przypadł mi do gustu i zrobiłem inny, na podstawie zdjęć Leclerc'ów z wystawy sprzętu wojskowego IDEX w Abu-Dhabi, która odbyła się w lutym tego roku. Tam pokazano moim zdaniem ciekawszy kamuflaż.

Całą galerię sprzętu ( z której pochodzi fotka ) można obejrzeć na stronie
http://www.armyrecognition.com/?task=album&Itemid=109&option=com_ebygallery&limitstart=20&path=IDEX_2009_International_Defense_Exhibition&sw=undefinedPrzy okazji to ciekawostką jest że kolejny duży kontrakt na dostawę czołgów do ZEA wygrał właśnie Leclerc. Nie pierwszy to kontrakt wygrany przez francuskiego producenta w krajach arabskich. Startujące w przetargu Abramsy i Leopardy po raz kolejny wróciły na tarczy.
Dosyć trudno było dobrać kolor bo nie jest on taki typowy. Po kilku próbach wybrałem mieszankę Vallejo 71 024 i 71 026. W tej chwili jest minimalnie jaśniejszy od oryginalnego, ale biorąc pod uwagę że jeszcze przyjdzie na to trochę chemii przyciemniającej, efekt końcowy chyba będzie ok.
Dobra, koniec bazgrolenia, czas na obrazki ;)